Ga naar hoofdinhoud

Hospice Mariaveld opent kamer voor tijdelijk verblijf

23 feb 2021

Hospice Mariaveld in Susteren heeft een extra kamer gerealiseerd. Deze sfeervolle en warme kamer is bedoeld voor een tijdelijk verblijf van cliënten in de palliatieve fase. Als een mantelzorger in de thuissituatie bijvoorbeeld even tijd nodig heeft om op adem te komen of als symptomen thuis moeilijk onder controle te krijgen zijn, kan een tijdelijke opname uitkomst bieden.
Professionals en vrijwilligers van het hospice nemen de zorg dan voor een korte periode over. De opname kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de cliënt goed in te stellen op medicijnen om vervelende symptomen, zoals pijn of kortademigheid, beter onder controle te krijgen. Hierbij kan een arts, gespecialiseerd in palliatieve geneeskunde, een belangrijke rol spelen. Als de cliënt zich comfortabeler voelt en minder klachten heeft, kan de zorg thuis vaak weer goed opgepakt worden door de huisarts en eventueel thuiszorg.

Aanmelden
Cliënten, naasten, huisartsen of behandelend specialisten kunnen een tijdelijke opname rechtstreeks aanmelden bij Hospice Mariaveld: 046-4496000. Alle aanmeldingen worden samen met de hospice-arts geïnventariseerd. Het hospice denkt daarbij niet in barrières, maar vooral in haalbare mogelijkheden om aan de zorgvraag tegemoet te komen.