Ga naar hoofdinhoud

Hoofdingang Zuyderland Kerkrade tijdelijk verplaatst

10 mei 2017

Zuyderland Kerkrade heeft sinds dinsdag 9 mei tijdelijk een andere hoofdingang. Zowel bezoekers als medewerkers kunnen tot begin 2018 alleen nog naar binnen via de achterkant van het gebouw. Deze tijdelijke hoofdingang ligt bij de voormalige poli Kindergeneeskunde (ter hoogte van de parkeerplaatsen).

Het afsluiten van de twee oorspronkelijke ingangen is noodzakelijk in het kader van de renovatie. Het zware sloopwerk gebeurt buiten de reguliere openingstijden van de poli’s. Daarnaast zijn er, om de overlast voor medewerkers en patiënten te beheersen, slooptijden ingesteld.

Bereikbaarheid
De bouwplaats is aan de voorzijde (Wijngracht) van het gebouw ingericht. Dat betekent dat iedereen de auto, net als nu, aan de achterkant parkeert. Aan de bereikbaarheid van de locatie per auto verandert dan ook niets, behalve voor de patiënten die afgezet worden (met eigen vervoer of taxi). Dit gebeurt nu ook aan de achterkant van het gebouw. Via de gewijzigde buiten- en binnen-bewegwijzering komt u op de juiste plek terecht.

Receptie en algemene wachtvoorziening
De centrale hal is tot het einde van de renovatie niet meer bereikbaar. Alleen het restaurant is voorlopig nog op deze plek te bereiken. Overige voorzieningen van de hal worden zo snel mogelijk tijdelijk verplaatst naar de 1e etage van het polikliniekgebouw, ter hoogte van de poli Oogheelkunde. Daar bevindt zich dan ook de receptie en de algemene wachtvoorziening ingericht met koffieautomaat.