Ga naar hoofdinhoud

Heraccreditatie STZ voor negen Topklinische Expertisecentra in Zuyderland

19 apr 2023

Maar liefst negen Topklinische Expertisecentra (TKE’s) binnen Zuyderland Medisch hebben een heraccreditatie gekregen van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Dat betekent dat opnieuw aangetoond is dat deze centra vooruitstrevend en toonaangevend werken aan onder andere kwaliteit van zorg, wetenschappelijk onderzoek, patiëntparticipatie en innovatie.

Er is geen ziekenhuis in Nederland dat reeds voor zoveel topklinische centra een heraccreditatie ontving. Ook het Uro-oncologisch Centrum in Zuyderland, dat in 2022 voor het eerst een STZ-erkenning kreeg, voegt zich nu in het rijtje van TKE’s.

Heraccreditaties
Naast drie andere, eerder geaccrediteerde Topklinische Expertisecentra, komt het totaal aantal accreditaties op dertien te staan. Daarmee staat Zuyderland in de top 5 van STZ-ziekenhuizen met de meeste TKE’s. De komende tijd zullen verschillende nieuwe functies bij de STZ ter accreditatie worden aangeboden. De verwachting is dat Zuyderland door verdere heraccreditatie én indiening van nieuwe TKE’s, nog dit jaar naar de top 3 zal stijgen.

Top van Nederland
Met een feestelijk tintje werden de (her)accreditaties dinsdagmiddag overhandigd aan de betrokkenen. Anesthesioloog en tevens lid van de Bestuursraad Tim van der Beek roemde de centra en bedankte hen voor hun inzet. ‘Dankzij jullie behoort Zuyderland ook nu weer tot de top van Nederland. Jullie zijn ontzettend waardevol voor ons ziekenhuis.’