Ga naar hoofdinhoud

Forse uitbreiding Kwaliteitsvenster

01 jun 2017

In het Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen staan sinds vandaag, 1 juni, dertig onderwerpen en behandelingen. Drie jaar geleden, bij de start van het venster, waren dat er nog tien. Ook de kwaliteit van de zorg die Zuyderland biedt vind je daar dus terug.

Hoe ervaren patiënten Zuyderland Medisch Centrum? Hoe wordt het werk van onze artsen beoordeeld? Of hoe vaak worden risicovolle operaties uitgevoerd? Je kunt het allemaal bekijken in het venster dat inzicht geeft in de kwaliteit van de zorg en de ervaringen van patiënten.

Klik hier voor het kwaliteitsvenster van Zuyderland!
Bezoekers kunnen op de website nu niet alleen de meest recente cijfers vinden over algemene kwaliteit van zorg en revalidatiezorg, maar ook van tien veelvoorkomende of planbare behandelingen. Nieuw zijn onder andere cijfers over prostaatoperaties, longkanker, geboortezorg, de operatie aan een verwijde buikslagader en staaroperaties.

Kwaliteitsvenster
In het Kwaliteitsvenster kunnen patiënten in één oogopslag de kwaliteit van onze zorg bekijken.Per onderdeel krijgt de patiënt niet alleen cijfers te zien, maar ook informatie over de context van de kwaliteitsinformatie. Wat zegt dit cijfer over de kwaliteit van zorg van een ziekenhuis of revalidatiecentrum? En waarom is een cijfer hoger of juist lager dan het landelijk gemiddelde?

Meest recente cijfers
Het gaat om de meest recente cijfers, dit zijn gegevens over 2016. Deze cijfers zijn 1 juni aangeleverd aan Zorginstituut Nederland of de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Alle cijfers worden afgezet tegen een landelijk gemiddelde en waar mogelijk vergeleken met 2015. Ook zijn de cijfers voorzien van een toelichting door het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy: ‘De informatie is betrouwbaar, omdat we in het Kwaliteitsvenster gegevens tonen die we ook aan de IGZ en het Zorginstituut aanleveren. Daarnaast staan in het Kwaliteitsvenster cijfers over medewerkerstevredenheid en patiënttevredenheidsonderzoeken die zijn uitgevoerd door externe organisaties.’