Ga naar hoofdinhoud

Esther Talboom nieuw lid Raad van Bestuur Zuyderland

10 mei 2023

Esther Talboom-Kamp (54) is met ingang van 1 oktober 2023 benoemd tot lid Raad van Bestuur van Zuyderland. Zij gaat de functie COO-Cure vervullen. De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur zijn verheugd dat Esther toetreedt tot de Raad van Bestuur, gelet op de stevige uitdagingen waarvoor Zuyderland staat.

Esther Talboom is blij met haar benoeming en ziet ernaar uit om bij Zuyderland snel aan de slag te kunnen gaan: ‘Ik kijk ernaar uit om door middel van samenwerking in deze mooie en sterke zorgorganisatie een innovatieve toekomst tegemoet te gaan. Met als doel de zorg voor patiënten nog beter en toekomstbestendiger te maken. Digitale zorg is daarbij een belangrijke pijler.’

Esther studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar zij in 1998 haar huisartsenopleiding voltooide. Aansluitend was zij werkzaam in haar eigen huisartsenpraktijk in een multiculturele wijk in Rotterdam. Daar had zij een actieve rol bij de implementatie van zorgprogramma’s voor chronisch patiënten in haar praktijk. In 2008 maakte zij als directeur de overstap naar Synergos. In deze periode rondde zij bovendien met succes de opleiding MBA Health af. In 2011 volgde haar benoeming tot voorzitter Raad van Bestuur van Saltro Diagnostisch Centrum.

Naast haar werk startte zij in 2009 een wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie van eHealth (digitale zorg) in de eerste lijn. In november 2017 promoveerde zij op dit onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tot februari vervulde Esther Talboom de functie Chief Innovation Officer bij Unilabs. In 14 landen heeft zij patiëntgerichte innovaties ontwikkeld en geïmplementeerd. In 2010 riep Zorgvisie haar uit tot Talent van het Jaar, mede dankzij het schrijven van een boek over zorggroepen.

Jos van Lange, voorzitter Raad van Toezicht van Zuyderland, is zeer opgetogen over de benoeming van Esther: ‘Wij verwelkomen Esther met haar brede kennis en ervaring in de Raad van Bestuur. Wij verwachten dat zij een stevige bijdrage kan leveren aan het bestuur van Zuyderland. De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur zien uit naar een goede, constructieve en plezierige samenwerking met Esther.’

Esther Talboom, nieuw lid Raad van Bestuur bij Zuyderland