Ga naar hoofdinhoud

Ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals Zuyderland GGz lanceren leveninverandering.nl

18 dec 2019

Ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals Zuyderland GGz lanceren leveninverandering.nl

Sinds deze week is de website leveninverandering.nl is in de lucht! Een initiatief van de ervaringsdeskundigen en enkele zorgprofessionals van Zuyderland GGz.

Het doel van Leven in Verandering (LIV) is om bij te dragen aan de positieve gezondheid van mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Met een brede benadering ondersteunt LIV mensen in hun zelfredzaamheid om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Hierbij wordt zoveel mogelijk uitgegaan van iemands eigen kracht en wordt het nemen van eigen regie gestimuleerd.

LIV bestaat uit een groep enthousiaste mensen die herstel-ondersteunende activiteiten aanbieden. Dit kan variëren van een praatje met een kopje koffie, een sociale activiteit tot een uitgebreide cursus. LIV bestaat voor een groot deel uit ervaringsdeskundigen en daarnaast uit zorgprofessionals (verbonden aan Zuyderland GGz). De ervaringsdeskundigen nemen een prominente rol in bij het bieden van ondersteuning en voorlichting, en daarmee bij herstel op weg naar een positieve gezondheid.

Om te kunnen laten zien wat LIV kan bieden en zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft LIV een eigen website gelanceerd.
Het maken van deze website is mede mogelijk gemaakt met subsidie van ZonMw.

Bekijk hier de website www.leveninverandering.nl