Ga naar hoofdinhoud

Een andere kijk in tijden van arbeidskrapte bij Zuyderland Zorg

31 okt 2022

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om een andere manier van kijken. Een andere kijk op het inrichten en organiseren van de zorg in de zorgcentra, Thuiszorg en Thuishulp. Maar ook een andere kijk op de arbeidsmarkt. Kijken naar kansen en oplossingen. Om zo meer groepen uit de samenleving een plek in de arbeidsmarkt te geven.

In het videoverhaal voor de talkshow KRAP van het UWV vertellen Ageeth Bijl (directeur Zuyderland Zorg) en Suzanne Meijers-van Neer (regiomanager) over de weg waarop Zuyderland Zorg het herorganiseren van werk heeft ingezet. Hoe dit een duidelijke toegevoegde waarde creëert voor personeel en cliënten. Niet alleen voor de dag van morgen, maar ook voor de lange termijn.

Het herstructureren van werk levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de stevige personeelsopgave waar de zorgcentra, Thuiszorg en Thuishulp voor staan. Daarnaast kunnen mensen die normaal gesproken moeilijker aan werk komen actief deelnemen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld de mensen die graag in de zorg willen werken maar (nog) geen zorgdiploma hebben. Zoals Ciesilia Blue, zij kreeg de mogelijkheid om een opleiding te volgen en werkt momenteel als zorgassistent bij zorgcentrum Hoogstaete. Werken helpt bij participatie en je goed voelen. Zuyderland wil dan ook niet alleen aanbieder aan de achterkant zijn maar ook aan de voorkant, om zo mensen te laten meedoen in de samenleving.

Benieuwd naar de weg die wordt ingeslagen? Kijk hieronder mee.