Ga naar hoofdinhoud

Deveny Moonen en Team Wijkverpleging Beek-Stein winnaars Zuyderland Zorgspeld 2023

20 apr 2023

Tijdens twee feestelijke bijeenkomsten zijn de winnaars van de Zuyderland Zorgspeld 2023 bekend gemaakt. Deveny Moonen (verpleegkundige op de afdeling Neurologie) kwam in Zuyderland Medisch Centrum als winnaar uit de bus; het Team Wijkverpleging Beek-Stein mocht bij Care de prijs in ontvangst nemen. De Zuyderland Zorgspeld is een prijs voor Zuyderlanders die met aandacht, in samenhang en op verfrissend alledaagse wijze een bijdrage leveren aan de beleving van zorg.

De genomineerden hebben allen een cheque van 500 euro in ontvangst mogen nemen, de winnaars kregen naast de felbegeerde zilveren zorgspeld, een cheque van maar liefst 2000 euro.

Deveny Moonen

Deveny had op persoonlijk gebied een lastig jaar achter de rug, maar ondanks dat is ze vol overgave doorgegaan en stond ze te allen tijde klaar voor de patiënten. Ze wordt geroemd om haar inlevingsvermogen en de kwaliteit om nooit op te geven en altijd door te zetten. Met veel (daad)kracht en verantwoordelijkheidsgevoel stond ze ondanks haar moeilijke situatie voor iedereen klaar met een lach op het gezicht: een bron van inspiratie voor alle mensen om haar heen!

Team Wijkverpleging Beek-Stein
Dit team is de bedenker en initiatiefnemer van de Thuiszorgpoli. Deze poli betekent een nog innovatiever en efficiënter aanbod aan thuiszorg. Mensen die zelf naar de poli kunnen en willen komen, hoeven zo niet in de wijkroutes te worden opgenomen en ontvangen op de poli de zorg die ze nodig hebben. Bovendien behouden ze zo de eigen regie over hun zorgmoment en stimuleert het de zelfredzaamheid. Het initiatief is goed ontvangen door cliënten en medewerkers en inmiddels uitgebreid naar andere regio’s.

Alle genomineerden in Zuyderland Medisch Centrum (Cure).

De winnaars in de Care: Team Wijkverpleging Beek-Stein