Ga naar hoofdinhoud

De Limburger: ‘In het oog van de storm in coronatijd’

17 nov 2021

Op de Spoedeisende Hulp van Zuyderland Medisch Centrum zijn het uitputtende weken. De Limburger liep afgelopen maandag mee met SEH-arts Gideon Latten en longarts Michiel Gronenschild. In de krant doen ze beiden hun verhaal.

„Het is hier altijd druk gebleven, ook deze zomer toen iedereen te vroeg ‘geprikt en virusvrij’ vierde. Buiten floten de vogels, binnen was het een gekkenhuis. Vorige week nog hadden we vier ziekmeldingen op één dag. Collega’s die, ondanks alle voorzorg, zelf besmet waren geraakt met corona. Dan heb ik dus een acuut probleem”, vertelt Gideon Latten.

”De weerstand en het wantrouwen zijn gegroeid. Je ziet het ook in de maatschappij. De polarisatie. Patiënten die hier binnenkomen en mij vragen ‘bent u wel een echte dokter?’ Kunt u dat bewijzen? Hoe lang werkt u al hier? Mensen die roepen dat corona allemaal onzin is. Natuurlijk frustreert dat. Dagelijks tref ik mensen die agressief zijn, of het niet eens zijn met wat je wil doen. Ik hoef niet van elke patiënt een bedankje, maar duidelijk is dat een groep mensen anders in de wedstrijd zit nu.”

Het artikel verscheen in de krant van woensdag 17 november. Klik hier om het hele artikel te lezen!

Foto: Bas Quaedvlieg