Ga naar hoofdinhoud

Corona-screening patiënten nu ook via MijnZuyderland

12 jun 2020

Indien patiënten een fysieke afspraak hebben in Zuyderland Medisch Centrum, kunnen zij sinds deze week ook digitaal gescreend worden via het invullen van een vragenlijst in MijnZuyderland, het patiëntportaal dat in januari werd gelanceerd. Sinds 11 mei, de dag dat de reguliere zorg weer opgestart werd, vond deze screening al telefonisch plaats. Mocht het niet lukken de vragenlijst digitaal in te vullen, dan zal de polikliniek gewoon alsnog telefonisch contact met u opnemen.

Eén tot drie dagen voordat u een afspraak heeft, ontvangt u een SMS, meet daarin een website-adres en een toelichting. Via deze pagina op onze website wordt u op weg geholpen naar het patiëntportaal en het inloggen via DigiD. Op een moment dat het u schikt, kunt u de vragenlijst zelf en digitaal invullen. Via de smartphone, of achter uw pc. Als u voor uw afspraak bij de ingang van het ziekenhuis aankomt, checken we uw gezondheidstoestand even opnieuw met enkele vragen.

Mocht u klachten hebben, dan bepaalt de medisch specialist of er een medische noodzaak is om de afspraak door te laten gaan of dat de afspraak uitgesteld moet worden. Dit om de veiligheid van eenieder te kunnen waarborgen. Mocht een afspraak ondanks klachten wel doorgaan, dan wordt een mondkapje verstrekt bij de toegangspoorten van ons ziekenhuis. Ook de zorgverlener neemt voorzorgsmaatregelen.