Ga naar hoofdinhoud

Collega’s rennen eerste editie ZuyderRun voor goede doel

09 okt 2023

Groot applaus voor de sportieve Zuyderlanders die vrijdag en zaterdag sámen de ‘ZuyderRun’ hebben afgelegd. De eerste editie van een estafetterun die Zuyderland zelf organiseerde, werd op veel plaatsen in Zuid-Limburg met luid applaus onthaald. Diverse collega’s wisten, afwisselend in diverse teams, onder een stralende zon 170 kilometer rennend en fietsend af te leggen, inclusief de volgbusjes en andere hulp van collega’s onderweg. Sponsordoel was de palliatieve zorg.

Onder het motto ‘We runnen het samen’, werd er vrijdag gestart bij een van de zorgcentra van Zuyderland (Hoogstaete) en renden de twee teams afwisselend langs zoveel mogelijk van de vele Zuyderland-locaties. Beide teams bestonden uit diverse collega’s die steeds individueel twee kilometer aflegde en ook elkaar steeds afwisselden, ondersteund door twee collega’s op de fiets.

Na 170 kilometer werd de ZuyderRun zaterdagmiddag rond 15.00 uur beëindigd bij zorgcentrum Lemborgh.

Route
In totaal werden vijftien locaties waar Zuyderland dagelijks zorg levert aan veel patiënten en cliënten gepasseerd. Van de ziekenhuislocaties in bijvoorbeeld Heerlen en Sittard-Geleen tot de CARE-locaties Peijerhoes en Aldenhof of verpleegunits in Stein en Beek. Vervolgens werd er zaterdagmiddag gefinisht bij zorgcentrum Lemborgh, dat tevens het basiskamp vormde gedurende de hele run. Een groot deel van het team overnachtte ook op die plek. Een speciaal dankjewel aan alle medewerkers en bewoners van deze locatie – maar ook de support die er vanuit diverse andere locaties volgde.

Palliatieve zorg
Het sponsordoel van de ZuyderRun is de palliatieve zorg, net als bij de landelijke Roparun, waaraan Zuyderland jarenlang meedeed. Sponsorgelden werden wekenlang ingezameld via statiegeldbussen in restaurants, uitdagingen die teams en collega’s aan elkaar stelden en het sponsoren van lichtjes. Deze waren namelijk te zien tijdens de zogenaamde belevingsroute op vrijdag, die ronduit indrukwekkend genoemd kon worden. Het totaalbedrag van het opgehaalde sponsorgeld wordt op een later moment bekend gemaakt.