Ga naar hoofdinhoud

CAO-actie in Zuyderland op donderdag 26 september

23 sep 2019

De vakbonden hebben bekendgemaakt dat op donderdag 26 september zes afdelingen zondagsdienst draaien in Zuyderland Medisch Centrum Heerlen en Sittard-Geleen. Het gaat om de Operatiekamers, Medische Beeldvorming (Radiologie/Nucleaire Geneeskunde), Laboratorium (KCHL/Bloedafname), Chirurgische Dagverpleging, Nuchtere Opname Afdeling en Centrale Sterilisatie Afdeling.

Een zondagsdienst betekent dat op de afdeling wat betreft de patiëntenzorg gewerkt wordt alsof het zondag is. Uitgangspunt hierbij is dat de veiligheid van patiënten en medewerkers gewaarborgd is en blijft.

De zondagsdienst betekent dat vrijwel alle geplande operaties op donderdag 26 september worden verplaatst. De betreffende patiënten zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Alle noodzakelijke zorg zoals de spoedzorg en systemische (chemo) therapie, gaat wel altijd door. Momenteel wordt geïnventariseerd welk effect de zondagsdienst op deze zes afdelingen heeft voor de geplande afspraken van donderdag op bijvoorbeeld de poliklinieken. Patiënten van wie de afspraak helaas niet kan doorgaan, ontvangen hierover persoonlijk bericht en zo snel mogelijk een nieuwe afspraak. Zuyderland betreurt de impact van deze acties, maar deze is helaas niet te vermijden.

Als patiënten geen bericht ontvangen, gaat hun afspraak op donderdag gewoon door. Duidelijk is wel dat alle (externe) bloedpriklocaties op donderdag 26 september gesloten zijn.

Lees hier de veelgestelde vragen over de actiedag