Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere donatie: Zuyderland ontvangt cheque van stichting ter nagedachtenis aan Simone Claassens

27 jun 2023

Zondag 25 juni heeft het Research- en Innovatie Fonds van Zuyderland een cheque van €4.350 euro mogen ontvangen van stichting LEEFS, opgericht ter nagedachtenis aan Simone Claassens. Zij overleed in 2018 op 41-jarige leeftijd ten gevolge van kanker en ontving destijds haar eerste behandelingen in Zuyderland Medisch Centrum.

De overhandiging gebeurde op het LEEFS BBQ evenement, georganiseerd door de LEEFS foundation, die afgelopen jaar verschillende activiteiten in het leven riep om geld in te zamelen. ‘Simone was een krachtige, liefdevolle vrouw’, vertellen haar vrienden en familie. Zij richtten de stichting op, om zo iets te doen dat kort bij Simone stond. Dit jaar viel de keuze om te doneren dus op het Research- en Innovatiefonds (R&I fonds) van Zuyderland, omdat het fonds onder andere oncologie als speerpunt heeft.

Vol enthousiasme
Aan het begin van het LEEFS BBQ evenement was de tussenstand nog €2800. Echter werd tijdens het event nog vol enthousiasme gedoneerd door het kopen van doosjes wijn. Ook het personeel en de eigenaar van ‘Aan de Meule’ in Beek, besloten nog een bedrag te schenken. Het R&I fonds wil graag het bestuur van Stichting LEEFS en alle aanwezigen bedanken voor hun inspanning om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen.

Meer informatie over de stichting is te vinden op leefs.org >


Op de foto zie je van links naar rechts: KNO-arts en bestuurslid R&I Jos Straetmans en projectmedewerker Projectbureau Additionele Gelden (PAG) Kiki Bongers, samen met de bestuursleden van Stichting LEEFS: Dick Daalderop, Bastiaan Claassens en Sjoerd Scheepens.