Ga naar hoofdinhoud

Kunstexpositie met werken van voormalige cliënten GGZ Zuyderland Medisch Centrum

21 nov 2022

Van 25 november tot en met 30 december organiseert de Stichting Zinnebeelden in het gemeentehuis van Beek de expositie ‘Zinnebeelden’. Deze expositie toont werken en verhalen van voormalige cliënten van de kliniek, de deeltijdbehandeling, het hostel en DAC het Karwei van de geestelijke gezondheidszorg van Zuyderland Medisch Centrum. 

Stichting Zinnebeelden is een stichting die zich richt op kunst van mensen die gebruik maken van de GGZ van Zuyderland in een van de moeilijkste periodes van hun leven of hiervan herstellende zijn. Via deze expositie krijgen mensen de gelegenheid om door woord en beeld te laten zien dat creativiteit een onderdeel is van het zichtbaar, tastbaar en toonbaar maken van hun ontdekkingsreis naar herstel.

Het werk dat door deze mensen gemaakt wordt, heeft in de kunstwereld de naam ‘Outsider Art‘ gekregen. Outsider Art is een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken, gemaakt door mensen met bijzonder artistieke talenten die luisteren naar de stem in zichzelf. Zij kijken niet naar wat anderen al hebben gemaakt, volgen geen kunstopleiding en in sommige gevallen verblijven zij in een instelling. Ze ontplooien hun creativiteit buiten de kaders en buiten het zicht van het reguliere kunstcircuit.

Locatie
Gemeentehuis Beek

Openingstijden expositie
Ma t/m Vrij van 09:00u – 12:30u
Woensdag van 14:00u – 19:00u
26 december gesloten.

Opening expositie

Vrijdag 28 november 20:00u door Wethouder Thijs van Es van Cultuur. Locatie: Gemeentehuis Beek.