Ga naar hoofdinhoud

Activiteiten voor kinderen van ouders met psychische – of verslavingsproblemen

13 feb 2017

 

Als je als kind of jongere opgroeit bij een ouder met een psychisch of verslavingsprobleem, verdient dat extra aandacht. Kinderen en jongeren kunnen dan goed een steuntje in de rug gebruiken omdat er thuis of in hun omgeving veel stress of spanningen zijn. Het preventieprogramma Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Verslaafde Ouders (KVO) dat Zuyderland samen met Mondriaan organisert biedt verschillende activiteiten hiervoor aan in de Westelijke Mijnstreek.

Piep zei de muis (4-8 jaar)
Piep de Muis, een handpop, vertelt over alles wat hij meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem een oplossing te bedenken voor zijn probleem. Piep heeft het over bang, boos, verdrietig en blij zijn. Kinderen merken dat ze niet de enigen zijn waar het thuis misschien iets anders aan toegaat.

Piep zei de muis start op dinsdagmiddag 14 maart (Klik hier voor meer informatie).

Doepraatgroep ( 8-12 jaar)
Deze cursus stelt je kind in staat te praten over thuis en te begrijpen wat er aan de hand is. Spelenderwijs wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Andere kinderen leren kennen die hetzelfde meemaken;
  • Met wie en hoe kun je over thuis praten;
  • Hoe kun je reageren als je gepest wordt;
  • Vriendjes en leuke dingen doen;

De doepraatgroep start op maandagmiddag 13 maart. (meer informatie voor ouders/verzorgers en kinderen vind je hier. Deelname aan de groep is gratis!

Tienergroep en 16+ groep
De tienergroep (12-16 jaar) en de themabijeenkomsten van de 16+ groep (16 -25 jaar)  starten medio mei.  Meer informatie vind je hier (12-16)  en hier (16+)

Naast het groepsaanbod bieden Zuyderland en Mondriaan ook individueel preventie op maat. Dit kan ook ter overbrugging vooraf aan de start van een volgende groep.

Aanmelden kan rechtstreeks en doorlopend. We informeren je graag.

Voor meer informatie en contact Marijne Dhondt,  tel 088-459 93 93,  m.dhondt@zuyderland.nl