Ga naar hoofdinhoud

9 mei: Informatiestand tijdens de Europese Dag van de Beroerte

03 mei 2023

Tijdens de Europese Dag van de Beroerte, dinsdag 9 mei, kunt u in het Zuyderland Poli-gebied gebouw B (1ste verdieping) in Heerlen terecht met vragen of voor informatie over het voorkomen en herkennen van een beroerte. Tijd: 11.00 uur en 14.00 uur.

Onderwerpen zijn o.a. welke leefstijlfactoren van invloed zijn op hart- en vaatziekten en er is de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten. Ook wordt informatie gegeven over de zorgketen en het zorgproces dat de patiënt in die keten doorloopt. Interessant? Kom gerust langs en stel uw vragen.

Ketenzorg CVA,
Een beroerte is een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en hun naasten. In de regio Parkstad  en de westelijke mijnstreek werken Zuyderland Medisch Centrum Heerlen/ Sittard , Adelante, Sevagram, Cicero, MeanderGroep, SGL en huisartsen samen om de zorg voor patiënten met een beroerte zo goed mogelijk te organiseren. Samen zorgen zij ervoor dat de patiënt de juiste zorg, door de juiste zorgverlener, op het juiste moment en op de juiste plaats krijgt. De zorg die deze keten biedt, richt zich op elke fase van het herstelproces; vanaf de opname in het ziekenhuis, de eventuele revalidatiefase in het revalidatiecentrum of een verpleeghuis tot en met het moment dat de patiënt weer thuis is.

Meer informatie
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 40.000 mensen getroffen door een beroerte. Het kan hierbij gaan om een hersenbloeding of een herseninfarct. Geen tijd om de informatiestand te bezoeken? Kijk dan voor meer informatie op deze website.