Ga naar hoofdinhoud
dr. S.  Wich - van der Sterren

dr. S. Wich - van der Sterren

Functie:

Kinderarts

BIG-nummer:

59912091201

Specialisme:

Tel. nr polikliniek:

088 - 459 9703

Locatie:

Brunssum, Heerlen, Sittard-Geleen

Heerlen
Sittard-Geleen
Kerkrade
Brunssum
Echt
Over mij

Sinds het afronden van mijn opleiding in 2020 ben ik werkzaam als kinderarts in Zuyderland. De variatie zowel in ziektebeelden alsook in patiënten (van pasgeboren neonaten tot bijna volwassen adolescenten) en de ontwikkeling die zij doormaken, maken de algemene kindergeneeskunde naar mijn mening een prachtig vak. Daarbinnen maak ik deel uit van het obesitas-team, waarin kinderartsen samen met ondermeer een verpleegkundig specialist en kinder-lifestylecoaches de zorg voor deze kinderen optimaliseren.

Na mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht heb ik als basisarts ervaring opgedaan bij de kindergeneeskunde in het Atrium Ziekenhuis in Heerlen en Orbis Medisch Centrum in Sittard. Vervolgens ben ik opgeleid tot kinderarts in -opnieuw-  het Atrium Ziekenhuis in Heerlen en het MUMC in Maastricht. Daarnaast ben ik in 2016 gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht na verdediging van mijn proefschrift ‘Oxygen sensing and siganling in the ductus arteriosus. Studies in the chicken embryo.’

Zuyderland biedt de kans om mijn vakgebied in de volle breedte uit te oefenen, en bovendien bij te dragen in ontwikkeling op gebied van bijvoorbeeld onderzoek, onderwijs of innovatie.

Snel naar