Ga naar hoofdinhoud
prof.dr. R.  Nuijts

prof.dr. R. Nuijts

Functie:

Oogarts

Specialisme:

Oogheelkunde

Specialisatie:

hoornvliesziekten, refractiechirurgie (o.a. ooglaseren), staaroperaties

Tel. nr polikliniek:

088 – 459 6777

Locatie:

Heerlen

Heerlen
Sittard-Geleen
Kerkrade
Brunssum
Echt
Over mij

Ik ben vanaf juli 1994 verbonden aan het Zuyderland Medisch Centrum en aan de afdeling Oogheelkunde van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Mijn expertise ligt op het terrein van hoornvliesziekten, staaroperaties en refractiechirurgie (o.a. ooglaseren).

Ik verrichtte voor en na mijn opleiding tot oogarts aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam een cornea research fellowship in de Verenigde Staten. In 1994 werkte ik als fellow hoornvlieschirurgie in het Oogziekenhuis Rotterdam. In 1995 promoveerde ik op het onderzoek naar de oculaire toxiciteit van bij oogheelkundige operaties gebruikte vloeistoffen en geneesmiddelen.

Op bestuurlijk terrein ben ik voorzitter van de Nederlandse Intraoculaire Implant Club (NIOIC), director van de European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS), penningmeester van de Hoornvlies werkgroep van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), en bestuurslid van de European Cornea Society (EuCornea).

Ik ben (mede)auteur van meer dan 180 wetenschappelijke publicaties, co-promotor van 10 promovendi en verzorgde op uitnodiging meer dan 500 presentaties in binnen- en buitenland. Mijn onderzoeksgroep verricht onderzoek naar nieuwe behandelmethodes voor staar, hoornvliestransplantaties en refractiechirurgie. Daarnaast worden in Europees verband nieuwe kunstlens typen onderzocht zoals torische en multifocale kunstlenzen.

In 2018 werd ik door het tijdschrift The Ophthalmologist opgenomen in de zogenaamde Power List, een lijst van de 100 meest invloedrijke personen binnen de oogheelkunde. De lijst wordt samengesteld door oogartsen van het tijdschrift. In de lijst staan slechts twee Nederlanders (https://theophthalmologist.com/power-list/2018/).

In september 2018 zal ik de Ridley Medal ontvangen, de meest prestigieuze onderscheiding die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan oogartsen die zich wereldwijd onderscheiden hebben op het terrein van staaroperaties. De prijs wordt uitgereikt tijdens het congres van de ESCRS en is pas 1 keer eerder aan een Nederlander (Prof. Dr. Jan Worst) uitgereikt.

Snel naar

Team

Oogheelkunde

Bekijk team
Drs. B.S.  Meshkat

Drs. B.S. Meshkat

Oogarts

drs. G.  Yildirim

drs. G. Yildirim

Oogarts

dr. S.  Kramer

dr. S. Kramer

Oogarts

drs. S.  Kujovic-Aleksov

drs. S. Kujovic-Aleksov

Oogarts

prof.dr. R.  Nuijts

prof.dr. R. Nuijts

Oogarts

drs. R. de Crom

drs. R. de Crom

Oogarts

drs. P. van den Broek

drs. P. van den Broek

Oogarts

dr. N.  Bauer

dr. N. Bauer

Oogarts