direct contact

Direct contact

dr. M. Adriaensen

dr. M. Adriaensen

Functie:
Radioloog
Specialisme:
Medische beeldvorming
Specialisatie:
mammascreening, musculoskeletale radiologie
Tel. nr polikliniek:
Locatie:
Heerlen

Over mij

Sinds 1 januari 2009 ben ik werkzaam als radioloog in Zuyderland Medisch Centrum, voorheen Atrium MC, met als speerpunten musculoskeletale radiologie en mammoscreening. De musculoskeletale radiologie is een subspecialisme dat meerdere diagnostische beeldvormingsmodaliteiten (o.a. digitale radiografie, echografie, CT en MRI) en beeldgeleide interventies ter beschikking heeft voor patiënten met gewrichtsklachten, beender-, spier- of peesaandoeningen. Daarbij kan het gaan om verouderings-, ontstekings-, sport- en overbelastingsletsels en gezwellen.

In 1996 ben ik gestart met de studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Tijdens mijn opleiding bood de EUR mij de kans om naast de gewone studie een Master of Science-opleiding tot wetenschappelijk onderzoeker te volgen aan het Netherlands Institute for Health Sciences.

Na het behalen van mijn doctoraal Geneeskunde (cum laude) en MSc in Health Services Research, beide in de zomer van 2000, maar vóór het lopen van mijn coschappen, ben ik een jaar als research fellow en Harvard officer werkzaam geweest in Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School in Boston o.a. met een Netherlands-America Foundation Fellowship en een beurs van het talentenprogramma van het Nederlands Ministerie van Onderwijs. Na een overbruggingsperiode als wetenschappelijk medewerker aan de EUR kon ik in februari 2002 met mijn coschappen beginnen om vervolgens in december 2003 mijn artsenbul (cum laude) in ontvangst te nemen. Tevens ontving ik de Studieprijs van het Bataafsch Genootschap der Proefondervindelijke Wijsbegeerte (uitgereikt wegens uitzonderlijke studieprestaties die hebben geresulteerd in afstuderen aan de Erasmus Universiteit als beste afstudeerder van het jaar).
Aansluitend ben ik gestart met de opleiding tot radioloog in Utrecht (UMCU), die ik in augustus 2008 in Amersfoort (Meander MC) heb afgerond.

De laatste drie maanden van 2008 heb ik doorgebracht in Dublin (Ierland) voor mijn subspecialisatie in de musculoskeletale radiologie via de ESOR (European School of Radiology). In 2010 heb ik het Europees diploma in de musculoskeletale radiologie van de ESSR (European Society of Musculoskeletal Radiology) ontvangen.
Op 26 april 2011 ben ik gepromoveerd op mijn proefschrift getiteld ‘Beeldvorming bij Tubereuze Sclerose Complex’. Sinds juli 2012 ben ik geregistreerd als Medisch-Biologisch Wetenschappelijk Onderzoeker richting Epidemiologie.

 • Publicaties

 • Nevenfuncties

  • Lid WAC (Wetenschappelijk Advies Commissie) Zuyderland
  • Voorzitter Educational Committee ESSR (European Society of Musculoskeletal Radiology)
  • Co-director of the ESSR Webinar Program
  • Lid Evaluation Committee, ESOR (European School of Radiology) Exchange Programme for Musculoskeletal Radiology Fellowships
  • Vertegenwoordiger NVvR (Nederlandse Vereniging voor Radiologie) bij UEMS (Union Européenne des Médicins Spécialistes)Sectie Radiologie
  • Member at large Executive Board UEMS Sectie Radiologie
  • Lid Standards Committee, EBR (European Board of Radiology)
  • Lid Policy Committee, ACI (Accreditation Council of Imaging)
  • Lid programme committee ‘Joint Session of the ESR (European Society of Radiology) and UEMS’ tijdens de ECR (European Congress of Radiology)
  • Lid Editorial Advisory Board Aunt Minnie Europe
  • Co-promotor AP Parkar Universiteit van Bergen, Noorwegen
 • Opleidingen

  • Erasmus Universiteit Rotterdam

Team: Medische beeldvorming

  I. Houben

  Arts-assistent in opleiding tot medisch specialist

  R. Vogels

  Arts-assistent in opleiding tot medisch specialist

  B. Fasen

  Arts-assistent in opleiding tot medisch specialist

  T. de Jaegere

  Radioloog

  R. Kwee

  Radioloog

  R. Jong

  Radioloog

  R. Heijboer

  Radioloog

  R. Vliegen

  Radioloog

  R. Borghans

  Radioloog

  M. Haagmans

  Radioloog

  L. Stas

  Radioloog

  L. de Leeuw

  Radioloog

  K. Vanderdood

  Radioloog

  I. Dubelaar

  Radioloog

  F. Hulsmans

  Radioloog

  A. Schmid

  Radioloog