Ga naar hoofdinhoud
drs. J.  Cremers

drs. J. Cremers

Functie:

Poliklinisch apotheker

BIG-nummer:

29041100817

Specialisme:

Ziekenhuisapotheek

Specialisatie:

specialistische farmaceutische transmurale zorg

Locatie:

Heerlen

Heerlen
Sittard-Geleen
Kerkrade
Brunssum
Echt
Over mij

Sinds september 2013 ben ik werkzaam als poliklinisch apotheker in het Zuyderland ziekenhuis. Begin 2014 heb ik de Zuyderland poliklinische Apotheek Heerlen in de hal van het ziekenhuis in Heerlen. We bieden hier de totale zorg én afleveringen rondom medicatie van patienten die de poliklinieken bezoeken, uit het ziekenhuis ontslagen worden én de afleveringen aan ambulante patienten van medicatie die onder het geneeskundig budget vallen (de zogenaamde “dure overhevelingsmiddelen”).
Na mijn studie Farmacie én apothekersopleiding aan de Rijks Universiteit Utrecht heb ik in meerdere openbare (stads-)apotheken gewerkt en in vele overlegstructuren geparticipeerd in de eerste lijn in de regio Zuid-Limburg.

Als poliklinisch apotheker ben ik, samen met een team van poliklinische apothekersassistenten, dagelijks bezig om patienten de juiste medicatie in de juiste dosering af te geven, controle op mogelijke wisselwerkingen met hun thuismedicatie uit te voeren én vooral ook patienten te informeren over het gebruik en te verwachten effect van hun (nieuwe) medicatie. We richten ons daarbij vooral op specialistische farmaceutische zorg. De poliklinische apotheek levert hierbij ‘transmurale’ zorg tussen de eerste en tweedelijns-gezondheidszorg waarbij goede medicatie-verificatie (medicatie-uitvraag) én medicatie-overdracht steeds de hoogste prioriteit heeft.

Mijn specialisaties liggen voornamelijk bij de transmurale specialistische farmaceutische zorg, waarbij ‘infuuszorg thuis’ en ‘injecties thuis’ door gespecialiseerde verpleegkundige (thuiszorg-)teams extra aandacht hebben. Het is voor mij elke dag weer een uitdaging om patienten in hun vertrouwde thuisomgeving hun specialistische medicatie thuis toegediend te laten krijgen. Dit alles omdat ik ervan overtuigd ben dat dit bevorderlijk is voor het (sneller) welslagen van de behandeling van onze patienten . Binnen de dynamische omgeving van Zuyderland zijn hiervoor in ieder geval genoeg mogelijkheden om dit verder te ontwikkelen en te realiseren.

Snel naar

Team

Ziekenhuisapotheek

Bekijk team
Dr. B.P.C.  Oijen, van

Dr. B.P.C. Oijen, van

Ziekenhuisapotheker, Klinisch farmacoloog

default avatar

R.H.P.F. de Rooij

Ziekenhuisapotheker in opleiding

drs. P.  Dekkers

drs. P. Dekkers

Ziekenhuisapotheker

drs. N.  Boone

drs. N. Boone

Ziekenhuisapotheker

drs. M.  Schols-Hendriks

drs. M. Schols-Hendriks

Ziekenhuisapotheker

dr. M.  Reinders

dr. M. Reinders

Ziekenhuisapotheker

default avatar

dr. L. van Rossum

Ziekenhuisapotheker

drs. J.  Cremers

drs. J. Cremers

Poliklinisch apotheker

dr. D.  Wong

dr. D. Wong

Ziekenhuisapotheker, Klinisch farmacoloog

drs. C.  Guillaume

drs. C. Guillaume

Ziekenhuisapotheker

drs. C.  Heijens

drs. C. Heijens

Ziekenhuisapotheker