Ga naar hoofdinhoud

Filmhuis Avond

De samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek is inmiddels al 5 jaar. In het jubileumjaar wordt aandacht geschonken aan het Centrum voor Levensvragen en het thema zingeving.

Dinsdag 18 juni organiseert Zuyderland samen met het Centrum voor Levensvragen een filmavond in het Filmhuis Zicht te Sittard. Deze keer wordt de film ‘The Straight Story van David Lynch’ getoond.

David Lynch verfilmde, met The Straight Story, het waargebeurde verhaal van bejaard oorlogsveteraan Alvin Straight. Wanneer hij hoort dat zijn broer, met wie hij al jaren contact is verloren, plots een hartinfarct heeft gehad en waarschijnlijk niet meer beter zal worden, is hij vastbesloten om hun relatie op een fijne manier af te ronden. Er is enkel één probleem: zijn broer woont zo’n 390 kilometer verder in Wisconsin en rijbewijsloze Alvin heeft geen enkele manier om daar te geraken. Dit houdt de koppige, optimistische man echter niet tegen en hij besluit toch te vertrekken. Op zijn grasmaaier.

Het feit dat het met de auto een halve dag rijden is, maakt duidelijk dat zijn reis een verzoeningsgebaar is naar zijn oudere broer, die hij na een ruzie, 10 jaar niet gesproken heeft. Onderweg ontmoet Alvin diverse lokale bewoners met ieder hun eigen verhaal.

Datum: dinsdag 18 juni 2024
Locatie: Filmhuis ZICHT – grote zaal
Tijdstip: 19:00 – 21: 30 uur
Entree: €6,50