Ga naar hoofdinhoud

SanaCoach – Sananet
gratis

Laatst bijgewerkt: 20 november 2023

In Zuyderland wordt bij verschillende zorgpaden gebruik gemaakt van de SanaCoach. Met dit programma begeleiden wij patiënten met een chronische ziekte op afstand. Daarmee verminderen wij het aantal polikliniekbezoeken en kunnen we soms een ziekenhuisopname voorkomen. Dit heeft zowel voor de patiënt en zijn of haar omgeving als voor de zorgverleners veel voordelen. Deze ziektes gedragen zich nu eenmaal niet voorspelbaar. Wat vandaag een goede dag is, kan morgen heel anders zijn. Daarom verdienen juist deze patiënten continu onze aandacht.
Er is laagdrempelig contact tussen de patiënt en de zorgverlener. De patiënt vult regelmatig vragenlijsten en/of metingen in. Hoe vaak dit nodig is bespreekt de arts met de patiënt. 

  • De patiënt kan lessen volgen met informatie en tips over het ziektebeeld 
  • Symptomen of klachten kunnen worden uitgevraagd 
  • De patiënt kan thuis zelf metingen doen (zoals gewicht bijvoorbeeld) en die delen met de zorgverlener 
  • Patiënten kunnen in het programma zelf de voortgang van het herstel bekijken 
  • Patiënten kunnen zich (beter) voorbereiden op het spreekuur 

De patiënt wordt door de zorgverlener uitgenodigd de app te installeren wanneer het van toepassing is. Enkele voorbeelden van zorgpaden die gebruik maken van de Sanacoach:
Hartfalen, Multiple sclerose, ziekte van Parkinson, Asthma, IBD/Chronische darm patiënten. 

De gegevensverwerking in de app voldoet aan de regels die voor het bewaren en beveiligen van het medisch dossier ook gelden, communicatie via dit programma is dan ook veilig.