Ga naar hoofdinhoud

Thuismeten / Luscii
gratis

Laatst bijgewerkt: 20 november 2023

Betere én efficiëntere zorg in een handomdraai

In Zuyderland wordt steeds meer gebruik gemaakt van de Thuismeten app. Met deze eenvoudige app monitoren en begeleiden wij patiënten op afstand. Daarmee wordt het aantal polikliniekbezoeken verminderd en de opnameduur in het ziekenhuis verkort. Dit heeft zowel voor de patiënt en zijn of haar omgeving als voor de zorgverleners veel voordelen. 

  • Informatie wordt op het juiste moment in het zorgpad gedeeld met de patiënt.  
  • Belangrijke voorlichtingsfilmpjes kunnen via de app bekeken worden 
  • Symptomen of klachten kunnen worden uitgevraagd 
  • De patiënt kan thuis zelf metingen doen, zoals bloeddruk, saturatie en gewicht, en deze delen met de zorgverlener.
  • Patiënten kunnen in de app zelf de voortgang van het herstel bekijken en informatie opzoeken over het ziektebeeld en behandelplan. 

De patiënt wordt door de zorgverlener uitgenodigd de app te installeren wanneer dit voor de patiënt van belang is. Enkele voorbeelden van zorgpaden die gebruik maken van de Thuismeten app:
Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap, COPD, eenvoudige botbreuken, vervroegd ontslag met zuurstof naar huis en bloeddruk bewaking na een operatie aan de halsslagader. In de toekomst zullen er steeds meer zorgpaden/ziektebeelden volgen die deze app kunnen gaan gebruiken. 

De gegevensverwerking in de app voldoet aan de regels die voor het bewaren en beveiligen van het medisch dossier ook gelden, communicatie via deze app is dan ook veilig.