Europese projecten & Zuyderland

PAG Europese projecten

In de zorg - Uit de zorgen

Zorg- en vluchtelingenorganisatie in de Euregio Maas-Rijn werken in dit project samen om vluchtelingen een nieuwe start in de zorgsector te bieden.

Miraculous Life

Het doel van dit project is het ontwikkelen en het testen van een zogenaamde Virtuele Partner (Virtual Support Partner, kortweg VSP), die de ouderen (65+) assisteert bij activiteiten en veiligheid in het dagelijks leven biedt.

CogniWin

Het doel van CogniWin is het vinden van een antwoord op cognitieve uitdagingen voor oudere medewerkers (55+), door het verstrekken van een innovatief systeem dat hen motiveert om langer actief en productief te blijven in een geautomatiseerde werkomgeving.

GrowMeUp

Het doel van het project ‘GrowMeUp’ is het ontwikkelen en testen van een innovatieve robot (GrowMu robot), die ouderen (65+) ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten.

CaMeLi

Care Me for Life (CaMeLi) is een vervolg op het succesvolle Europese project Co-Living dat in 2010 in zorgcentrum Hoogstaete van start ging. Binnen Co-Living werden ouderen via een online sociaal netwerk betrokken bij sociale activiteiten. Dit stimuleerde ouderen om zolang mogelijk sociaal actief te blijven en om hun onafhankelijke leven thuis zolang mogelijk te behouden.