direct contact

Direct contact

Activiteiten Porthos

 

Dagelijkse activiteiten
We zoeken activiteiten die aansluiten bij de interesse, mogelijkheden en het dagelijkse leven. Denk daarbij aan de krant (voor)lezen, huishoudelijke klusjes, een spelletje spelen of een bezoekje aan de kapper.

Buiten zijn
Bewegen krijgt in Porthos veel aandacht. De bewoner kan samen met een familielid of een vrijwilliger de multifunctionele tuin bezoeken. In deze tuin bevinden zich een moestuin, een mini-boerderij en een zogeheten beweegtuin met diverse fitnesstoestellen. Ook beschikt Porthos over een duofiets waarmee bewoners samen met een familielid of vrijwilliger, fietstochtjes in de omgeving kunnen maken. Actief zijn in de buitenlucht is iets wat wij stimuleren. Blijft een bewoner liever binnen? Ook dat kan. Dan is zitdansen misschien een manier van bewegen die aanspreekt.

Activiteiten voor grotere groepen
In Glana, dat op hetzelfde terrein ligt als Porthos, vinden regelmatig activiteiten plaats waaraan bewoners van Porthos ook kunnen meedoen. Voor het vervoer heen en terug zorgen vrijwilligers met een busje.

Samenwerking
Wij organiseren zelf een groot aantal activiteiten maar werken ook regelmatig samen met diverse verenigingen uit Geleen op het gebied van creatieve, muzikale of culinaire activiteiten. Ook bieden we, samen met leerlingen van Zorg en Welzijn van het Graaf Huyn College in Geleen, verwendagen voor bewoners aan.

Familie
Familieleden van bewoners betrekken we nauw bij het dagelijkse reilen en zeilen in de woonvormen waardoor zij elkaar beter leren kennen. De ervaring leert dat bewoners het leven in een kleinschalige woonvorm aangenaam vinden. Wij bieden hoogwaardige verpleeghuiszorg en hechten ook veel waarde aan woongenot.