Ga naar hoofdinhoud

Senioren Dagcentrum

Afspraak & Contact

Voor meer informatie kunt u bellen met zorgcentrum Hoogstaete

088 - 458 6666

088 - 458 6666

In zorgcentrum Hoogstaete aan de Smithlaan in Sittard is een dagbesteding gevestigd die zich speciaal richt op ouderen die nog thuis wonen.

In dit Senioren Dagcentrum kunnen zij één of meerdere dagen per week terecht om samen en in een geborgen sfeer de dag door te brengen, mensen te ontmoeten of een hapje te eten.

Bij het samenstellen van het dagprogramma is er veel ruimte voor eigen interesses en wensen. Zo wordt er bijvoorbeeld geschilderd als blijkt dat iemand dat graag doet. Als het nodig is, wordt er gedurende de dag medische zorg verleend. Ook hulp bij het vervoer is mogelijk.

Het nieuwe dagcentrum, waar gezelligheid belangrijk is, biedt mantelzorgers dan ook een steuntje in de rug.

Riny Storcken

‘Fijn dat mijn man nu wat tijd voor zichzelf heeft’

Of het nu gaat om koken, strijken, wassen of persoonlijke verzorging. Na twee ongelukken heeft Riny Storcken uit Urmond (67) tot haar grote ergernis overal hulp bij nodig. Thuis komt dan ook veel op haar man neer. Een hele belasting. Riny: ‘’Sinds ik het dagcentrum in Hoogstaete bezoek, heeft hij wat meer tijd voor zichzelf. Daar ben ik heel blij om.’’

Riny Storcken is twee keer in de week in het dagcentrum in Sittard te vinden. ‘‘Ik ben hier op maandag en woensdag en dat bevalt me ontzettend goed. Een dag hier is echt anders dan thuis. Je leert mensen kennen en bent lekker bezig. We doen samen spelletjes en ik ben dol op knutselen. Je bent er gewoon even uit. De afgelopen keren heb ik dan ook geen minuut aan thuis gedacht.’’

Afspraak & Contact

Voor meer informatie kunt u bellen met zorgcentrum Hoogstaete

088 - 458 6666

088 - 458 6666