Hof van Serviam

Op woensdag 12 december 2018 ondertekenden ZOwonen, Zuyderland en Van Wijnen de contracten die de start van de bouw van een grootschalig woonzorgcentrum in het centrum van Sittard. Zuyderland zorgcentra gaat de woonzorglocatie voor 20 jaar huren van ZoWonen: 114 woonzorgappartementen en 5 zorgwoningen voor mensen met dementie (30 plekken) met een ontmoetingsruimte en restaurant.

Bouw Woonzorgcentrum “Hof van Serviam” start in voorjaar 2019

Prettige woonzorglocatie midden in de stad

Roel Goffin, Raad van Bestuur van Zuyderland: ”Met dit grote project kunnen we ouderen in Sittard voor tientallen jaren de plek bieden die ze verdienen. We realiseren samen met ZOwonen een prachtig project in het hart van de binnenstad. Hierdoor kunnen hulpbehoevende en kwetsbare ouderen met onze hulp en zorg midden in de samenleving genieten van hun laatste levensjaren in een levendige omgeving. We zijn erg trots dat we dit door een goede samenwerking met tal van partijen, zoals de gemeente Sittard-Geleen en Zowonen, mogelijk kunnen maken.“ .

Twee gebouwen die met een verbindingsgang (via begane grond) met elkaar verbonden zijn.
Er zijn een aantal appartementen met één slaapkamer en een aantal appartementen beschikken over
twee slaapkamers.
De vijf zorgwoningen bevinden zich op de begane grond. Elke woning heeft plek voor 6 mensen met dementie. Het restaurant kijkt uit over de Schootsvelden.

Het grootschalige complex in de tuinen van het voormalige Serviam Lyceum (hoek Odasingel/Haspelsestraat) krijgt de naam “Hof van Serviam”. In het Latijn betekent dit “ik zal dienen”.
Archeologisch onderzoek heeft in december 2018. plaatsgevonden. De omwonenden zijn 30 januari 2019. geïnformeerd door ZoWonen. Eind februari 2019 wordt gestart met de bouw. Oplevering wordt verwacht eind 2020. Het is het eerste grote nieuwbouwcomplex dat wordt aangesloten op het Groene Net en daarmee geheel gasloos wordt.