direct contact

Direct contact

Midden in de samenleving van nu

In het hart van Sittard

de Baenje

De Baenje ligt vlakbij de markt en het stadspark van Sittard. Het werd in 1982 gebouwd op een stuk grond dat vroeger ‘de baenje’ werd genoemd: dit is dialect voor beemd of moeras. In een aantal verbouwingen zijn de hoofdingang, receptie en het restaurant geheel vernieuwd. De Baenje biedt twee soorten zorg: verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg.

Diverse zorgvormen
Het accent in de Baenje ligt op permanente bewoning. Ook zijn er nog andere zorgvormen mogelijk. Zo zijn er accommodaties beschikbaar voor tijdelijk verblijf. Deze accommodaties zijn onder meer bedoeld voor ouderen die na een ziekenhuisopname geen revalidatie nodig hebben, maar wel 24-uurs beschikbare zorg. Ook bieden wij gastvrij onderdak aan de ouderen die normaal door hun naasten worden ondersteund. Als deze mantelzorgers er voor een lang weekend of vakantie tussenuit gaan, is de Baenje een geschikt alternatief. Wij garanderen dan de benodigde zorg.

Zorgappartement
De Baenje verleent zorg aan cliënten in de Baenjehof en de appartementen aan het Hub Dassenplein. Maar ook bewoners van de appartementen in Odapark, Gelderhof,  Kollenbergerhof en Putpoort kunnen gebruik maken van de zorg vanuit de Baenje. De bewoners wonen hier volledig zelfstandig maar kunnen, uitgaande van hun zorgindicatie, zorgafspraken maken met de zorgverleners van het team Extramurale zorg van de Baenje. Ook kunnen deze bewoners afspraken maken over het afnemen van diverse diensten.

Mobieltjes, een eigen internetcafé en yoga

De Baenje stimuleert en ondersteunt de bewoners hun eigen leven te (blijven) leiden, zoals zij dat gewend zijn. Dat betekent geen starre huisregels en geen standaard zorgverlening, maar gevoel voor de wensen en interesses van de individuele bewoner. Bewoners hebben verrassend vaak jonge interesses, een teken dat ze midden in de samenleving van nu staan. Mobieltjes, een eigen internetcafé en yoga: in de Baenje treft u het allemaal aan.

360 graden tour

Kies de foto die u wilt bekijken en beweeg uw muis voor de 360 graden tour.

 • Vrijwilliger worden?

  Vrijwilligerswerk, iets voor u?

  Vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan patiënten, cliënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het zorgcentrum aangenamer te maken. Als vrijwilliger biedt u een belangrijke aanvulling op de professionele zorg.

  Voor meer informatie kijk op:
  zuyderland.voorvrijwilligers.nl

 • Contact

  Schuttestraat 2, 6131 JR Sittard
  Tel: 088 – 458 4200
  Fax: 046 – 459 3068

  Met de auto – routebeschrijving
  Vanuit de richting Eindhoven (A2)

  • Afrit 47 Sittard. Einde afrit linksaf richting Sittard
  • Bij het 2e verkeerslicht rechtsaf richting Sittard
  • Bij het 4e verkeerslicht linksaf
  • Na 3 verkeerslichten de spoorwegbrug over (aan de linkerkant ziet u het DSM-kantoor liggen) en meteen rechtsaf richting centrum
  • Deze weg blijven volgen tot aan de rotonde, hier linksaf
  • Zorgcentrum de Baenje ligt na ± 100 m aan de linkerkant

  Vanuit de richting Maastricht/Heerlen

  • Volg richting Eindhoven (E25)
  • Afslag Sittard (afrit 47). Aan einde afrit rechtsaf richting Sittard
  • Doorgaande weg volgen (± 5 km)
  • Na 7 verkeerslichten de spoorwegbrug over (aan de linkerkant ziet u het DSM-kantoor liggen) en meteen rechtsaf richting centrum
  • Deze weg blijven volgen tot aan de rotonde, hier linksaf
  • Zorgcentrum De Baenje ligt na ± 100 m aan de linkerkant

  Er zijn parkeervoorzieningen bij het zorgcentrum.

  Openbaar vervoer
  Trein en bus
  Zorgcentrum de Baenje is vanaf NS-station Sittard te bereiken met de buslijnen 67, halte Tempelplein uitstappen.

  Plan uw reis via 9292.nl