direct contact

Direct contact

Tijdelijk verblijf

Eerstelijnsverblijf

Wat is Eerstelijnsverblijf?

Wanneer u door medische redenen, bijvoorbeeld door herstel van een heup-, knieoperatie of longontsteking, tijdelijk niet thuis kunt wonen, kunt u in aanmerking komen voor een Eerstelijnsverblijf (ELV) indicatie.

ELV is een medisch noodzakelijk, kortdurend verblijf in een zorginstelling gedurende een aantal weken tot maximaal 3 maanden, met als uitgangspunt terugkeer naar huis.

ELV wordt gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet via uw zorgverzekeraar. ELV gaat dus van uw verplichte eigen risico af.

Hoe komt u in aanmerking voor ELV?

Een indicatie voor ELV wordt verstrekt door de medisch specialist in het ziekenhuis, de huisarts of wijkverpleegkundige. Deze indicatie heeft u nodig om in aanmerking te komen voor een ELV. Afhankelijk van de indicatie (laag- of hoog complex) is respectievelijk de huisarts en de Specialist Ouderengeneeskunde verantwoordelijk voor de zorgverlening.

Eerstelijnsverblijf in Olympiastaete

Zuyderland Zorgcentra heeft op locatie Olympiastaete een speciale afdeling ingericht voor ELV. Een vast multidisciplinair team, gespecialiseerd in complexe, kortdurende opnames staat voor u klaar. Afhankelijk van uw indicatie worden verschillende disciplines bij uw opname en behandeling betrokken.

In Olympiastaete heeft u een gemeubileerd 1-persoonsappartement ter beschikking met zit-slaapruimte en eigen sanitaire voorzieningen. Er is 24-7 zorgpersoneel aanwezig, maaltijden zijn inbegrepen en er zijn ruime bezoek mogelijkheden.

 • Contact

  Heeft u vragen of wilt u als verwijzer een eerstelijnsverblijf aanvragen?

  Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgservice:

  Maandag t/m vrijdag: van 08:30 tot 20:00 uur
  Zaterdag, zondag en feestdagen: van 12:00 tot 20:00 uur

  via telefoonnummer: 088 – 4581234 of per email: eerstelijnsverblijfzorgcentra@zuyderland.nl
  Op andere tijden: 046 – 4783344