direct contact

Direct contact

Hospicezorg

Deskundige hulp en begeleiding zijn altijd noodzakelijk: ook als genezing niet meer mogelijk is. Zuyderland beschikt over twee hospices waar mensen in een huiselijke sfeer de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen: Hospice Daniken (Geleen) en Hospice Mariaveld (Susteren). In deze twee hospices kunt u 24 uur per dag een beroep doen op een multidisciplinair team dat gespecialiseerd is in palliatieve terminale zorg.

Kwaliteit van leven en kwaliteit van sterven
Uw lichamelijke, emotionele, sociale en spirituele behoeften staan voortdurend bij ons centraal. Onze zorg richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de tijd die nog rest én op de kwaliteit van sterven. Dankzij onze teams, bestaande uit gespecialiseerde verzorgenden en verpleegkundigen proberen we uw lijden zoveel mogelijk te verzachten. Hierbij is de ondersteuning van een team enthousiaste vrijwilligers onmisbaar.

High Care Hospice 
Beide hospices van Zuyderland zijn in het bezit van het label ‘High Care hospice’. Dit label van hooggekwalificeerde zorg –voor onder andere hospices- wordt uitgereikt door Perspekt, een overkoepelende organisatie die kwaliteit van zorginstellingen bewaakt en is tevens de brancheassociatie voor palliatieve zorg. Uitreiking van het high care-keurmerk is uniek en zeker voor twee hospices tegelijk binnen één organisatie. Bij de uitreiking in december 2014 waren de Zuyderland Hospices de enige hospices in  Limburg die over dit keurmerk voor hooggekwalificeerde palliatieve zorg beschikken.

Voor meer informatie over palliatieve (terminale) zorg: www.zorgwijzer.nl.

 

Onze hospices