Ga naar hoofdinhoud

Podcast

Gezond de zwangerschap door | Sport, voeding en stoppen met roken

Uit onderzoek blijkt dat een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap belangrijk is voor zowel moeder als kind. Voldoende lichaamsbeweging, gezonde voeding en  stoppen met roken zijn hierin de belangrijkste pijlers. Hiermee kunnen veel voorkomende zwangerschapsproblemen, zoals suikerziekte bij zwangeren en hoge bloeddruk voorkomen worden. Daarnaast is een gezonde leefstijl ook belangrijk voor de groei van de baby.

Maar wat mag nu wel en niet tijdens de zwangerschap? En wat zijn bruikbare tips en adviezen? Drie specialisten op bovengenoemde domeinen geven je in deze podcast uitgebreid informatie ten aanzien van lichaamsbeweging, voeding en stoppen met roken.

Het gaat om Charlotte Schambergen (bekkenfysiotherapeute, docent en trainer ZwangerFit), Anita Badart (diëtiste met aandachtsgebied zwangere vrouwen) en Sylvia Heddema (stoppen met roken coach). Daarnaast geeft gynaecoloog Josje Langenveld uit het Zuyderland nog wat algemene informatie.

In onderstaande Podcast neemt gespreksleider Danne Boterenbrood je mee, in de belangrijkste leefstijlpijlers. De onderwerpen zijn ook los te beluisteren, per onderwerp duurt dit circa 10 minuten.

Mocht je naar aanleiding van de Podcast verdere informatie willen of een adres zoeken waar je terecht kan voor verdere begeleiding, dan vind je per onderwerp een lijst van zorgaanbieders in de regio.