direct contact

Direct contact

Voorzieningen

Om het verblijf van patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken, bieden wij in Zuyderland Medisch Centrum een groot aantal voorzieningen aan op onze vier locaties.

 • Locatie Heerlen

  Internet
  U kunt tijdens uw verblijf in Zuyderland Medisch Centrum gratis gebruikmaken van draadloos internet. Dat kan via uw eigen laptop of telefoon. Daarnaast kunt u tijdens kantooruren gebruikmaken van de pc’s op het bordes op de tussenverdieping (bij de afdeling Patiëntenservice – routenummer 123).

  Pinautomaat
  In de centrale hal,  tegenover bezoekersrestaurant ’t Wevertje, vindt u een pinautomaat van de Rabobank.

  Roken
  De locaties van Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen en Sittard Geleen zijn vanaf 1 januari 2019 rookvrij.

  Zuyderland wil als gezondheidszorgorganisatie en grootste werkgever van Limburg een voorbeeldfunctie vervullen. Ziekenhuiszorg en roken gaan nou eenmaal niet samen. Rookvrij betekent dat op de terreinen in Heerlen en Sittard-Geleen geen enkele vorm van roken nog is toegestaan. Daarbij gaat het niet alleen om sigaretten. Ook het gebruik van sigaren, pijptabak, e-sigaretten en rookvrije sigaretten vallen onder Zuyderland rookvrij.

  Rolstoelen

  Voor de hoofdingang en in de parkeergarage staan rolstoelen. Na inworp van een euro kunt u een rolstoel gebruiken. U krijgt de euro terug als u de stoel na afloop van uw bezoek terugzet.

  Restaurant ’t Wevertje
  U vindt bezoekersrestaurant ’t Wevertje in de centrale hal van Zuyderland Medisch Centrum Heerlen (routenummer 83).
  Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 20.15 uur
  • Zaterdag, zon- en feestdagen van 13.00 tot 20.15 uur.

  Fruitshop Royen
  Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 19.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 14.30 – 19.00 uur.

  AKO lees- en cadeauwinkel
  U vindt AKO in de stad, maar ook op stations en in ziekenhuizen. Met ruim tachtig winkels is AKO het grootste filiaalbedrijf dat kranten, tijdschriften en boeken verkoopt. In de ziekenhuiswinkel in Zuyderland Medisch Centrum vindt u ook kleine presentjes zoals speelgoed, kaarten en ballonnen.
  Ook voor post- en geldzaken; zoals postzegels, telefoonkaarten, boncadeau, boeken-, diner- en bioscoopbonnen kunt u terecht bij AKO.
  Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 19.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 14.30 – 18.00 uur.

  Kapsalon
  Kapsalon Petra ligt op de tussenverdieping (ruimte 45 ) en werkt op afspraak. Als u dat wenst, komt de kapster naar uw kamer.
  Tel: 088 – 459 6040
  Openingstijden:

  • Dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 17.00 uur

  Olliger nachtkleding

  In de gang van de parkeergarage naar het entreegebouw vindt u Olliger. In deze zaak is nachtkleding verkrijgbaar.
  Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur
  • Zondag van 14.30 tot 19.00 uur.
 • Locatie Sittard-Geleen

  Informatiebalie
  Bij de informatiebalies bij de ingangen kunt u terecht met vragen over de bewegwijzering, voor het regelen van taxivervoer en het bedienen van de invalidedeuren en -ingangen. Onze gastvrouwen worden geassisteerd door vrijwilligers, die u op verzoek ook kunnen begeleiden binnen het ziekenhuis.

  Rolstoel lenen

  Tijdens uw bezoek kunt u of uw bezoek gebruik maken van een rolstoel. De rolstoelen staan bij de ingang van de Zorgboulevard, de ingang van de parkeergarage en bij de parkeerplaats van de Spoedeisende Hulp. Na het inwerpen van een euromuntstuk kunt u een rolstoel meenemen. Na gebruik krijgt u het muntstuk terug.

  Geldautomaat
  Een geldautomaat vindt u in de centrale hal, bij de trap richting de parkeergarage, tegenover de Dagwinkel.

  Tolk
  Hebt u moeite met de Nederlandse taal? Dan kunnen hulpverleners van het ziekenhuis een professionele tolk inschakelen. Geef bij het maken van een afspraak aan of u hiervan gebruik wilt maken.

  Roken
  De locaties van Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen en Sittard Geleen zijn vanaf 1 januari 2019 rookvrij.

  Zuyderland wil als gezondheidszorgorganisatie en grootste werkgever van Limburg een voorbeeldfunctie vervullen. Ziekenhuiszorg en roken gaan nou eenmaal niet samen. Rookvrij betekent dat op de terreinen in Heerlen en Sittard-Geleen geen enkele vorm van roken nog is toegestaan. Daarbij gaat het niet alleen om sigaretten. Ook het gebruik van sigaren, pijptabak, e-sigaretten en rookvrije sigaretten vallen onder Zuyderland rookvrij.

  Stiltecentrum
  In de centrale hal van Zuyderland Medisch Centrum is een Stiltecentrum ingericht. U bent hier altijd (24/7) welkom voor een gebed of een moment van stilte, rust of bezinning. In het intentieschrift kunt u eventueel uw gedachten opschrijven. Op zon- en feestdagen is er een eucharistieviering of een dienst van woord en communie. Bent u zelf niet in staat om naar het stiltecentrum te gaan, dan komen vrijwilligers van de Geestelijke Verzorging u ophalen en na de viering weer terugbrengen. Vraag hiernaar bij de verpleegkundige of hotelmedewerker.

  De Dagwinkel
  In De Dagwinkel kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment verse producten, zoals brood, belegde broodjes, gebak en fruit. Verse vlaai is leverbaar op bestelling. Er zijn zuivelproducten te koop en voor uw gemak ook kant-en-klare maaltijden en gekoelde frisdranken. Verder vindt u snoepgoed, boeken, tijdschriften, speelgoed, drogisterij-, cadeau- en kantoorartikelen in De Dagwinkel. En er is een ruime keus aan wenskaarten.
  Tel: 046 – 475 8647
  Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 19.00 uur
  • Zaterdag en zondag 13.00 – 16.00 uur.

  Restaurant het Terras
  Aan de entree van de Zorgboulevard vindt u restaurant het Terras, met 330 zitplaatsen. De nadruk ligt op vers: wok- en grillgerechten, salades, verse pastagerechten, vers belegde broodjes, smoothies en vruchtensappen. Bij mooi weer kunt u gebruik maken van het terras, buiten bij het restaurant op de Zorgboulevard. Dit terras is ook toegankelijk met de rolstoel.
  Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur – 20.00 uur
  • Zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 uur – 14:00 uur.

  Koffiebar Aspretto
  Bij de ingang van de parkeergarage bevindt zich koffiecorner Aspretto. U kunt hier diverse koffies bestellen om mee te nemen of u kunt van uw koffie genieten op het aangrenzende terras. Ook is er gebak of een belegd broodje te koop.
  Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur – 18:00 uur
  • Zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 uur – 18:00 uur.

  Houben Mondzorg
  Ed Houben Mondzorg, gevestigd op de Zorgboulevard, is het adres bij uitstek voor tandprothetische, tandheelkundige zorg en implantaten. U kunt er zonder verwijzing binnenlopen voor informatie. Ed Houben Mondzorg kan bogen op jarenlange ervaring met implantaatbehandelingen. U kunt er dus ook terecht voor een klikgebit. Bent u aan het ziekenhuisbed gekluisterd? Dan brengt Ed Houben zijn tandprothetische zorg naar uw bed. Meer informatie: www.houbenmondzorg.nl.
  Tel: 088 – 500 2100
  Openingstijden:  Behandelingen vinden plaats volgens afspraak

  Koninklijke Visio

  Jaarlijks krijgen duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Wanneer u, of iemand in uw omgeving slecht ziet of helemaal blind wordt, heeft dat ingrijpende gevolgen voor wonen, werken, onderwijs, ontspanning, opvoeding en mobiliteit. Op al deze terreinen biedt Visio ondersteuning, aan zowel kinderen als volwassenen. Ook mensen met een meervoudige beperking kunnen bij Visio terecht. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Ook wanneer u professioneel betrokken bent bij mensen met een visuele beperking, kunt u ons om advies vragen. Meer informatie: www.visio.org.
  Tel: 088 – 585 8585
  Openingstijden:

  • Elke woensdag van 13.30-16.00 uur is er een open inloopmiddag
  • Overig bezoek op afspraak.

  Streukens Hooroplossingen
  U kunt bij Streukens Hooroplossingen terecht voor een brede collectie hoortoestellen in alle prijsklassen, gehoorbeschermers en hoorhulpmiddelen zoals tv-versterkers, telefoons met extra versterking en andere moderne draadloze toepassingen voor televisie en telefonie. Loop gerust eens binnen voor een gratis, geheel vrijblijvende gehoortest en een persoonlijk advies.
  Kijk voor meer informatie op www.streukens.nl
  Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur.


  ROC Gilde opleidingen
  Als eerste in Zuid-Nederland brengen Gilde opleidingen en Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen onderwijs en zorg in één gebouw bij elkaar. Voor de MBO-opleidingen Helpende zorg/welzijn, Verzorgende en Verpleegkundige maakt Gilde opleidingen hier gebruik van een aparte vleugel in het hypermoderne Zuyderland Medisch Centrum. Kijk voor meer informatie op: www.gildeopleidingen.nl.

  Nachtmode Welterusten
  Nachtmode voor dames en heren.
  Mutsjes/mutsjes met sjaal/slaapmutsjes van Rosette la Vedette voor vrouwen tijdens de chemobehandeling
  tel: 046-4107475
  Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00 uur

  Haarwerk van Livage
  tel: 046-4107475
  Intake op afspraak maandag van 09:30-17:00 uur of gewenst zoals als ook de pas sessie in uw eigen vertrouwde omgeving. Wij komen dan ook op uw verzoek graag bij u thuis.

  “De Kapsalon”
  Kapsalon voor Dames/Heren
  tel: 046-4107475
  Op afspraak woensdag–donderdag–vrijdag vanaf 12:00-17:00 uur

  Medische Pedicure/ schoonheidsspecialiste
  tel: 046-4107475
  Op afspraak dinsdag en donderdag van 09:00-16:00 uur
  Wij komen bij u op de kamer.

   

/