Opleidingen Zorgcentra

In Zuyderland Zorgcentra zijn regelmatig opleidingsmogelijkheden. Voor de actuele opleidingsmogelijkheden verwijzen we je naar onze vacatures.

Leerling verzorgende IG regulier

De opleiding leidt op voor de functie van ziekenverzorgende en duurt drie jaar. De eerste twaalf weken ga je vijf dagen per week naar school. Gedurende deze weken ga je langzamerhand je praktijkuren opbouwen. Daarna volgt de Beroepsopleidende periode en ga je één dag per week naar school en loop je stage in de verzorgings- en verpleeghuizen. Je werkt dan minimaal twintig uur in de praktijk. Als gediplomeerd verzorgende IG werk je zelfstandig, je bent klantgericht en luistert naar de cliënt. Je zorgt voor het lichamelijke en geestelijke welbevinden van de cliënt in het kader van de dagelijkse verzorging.

Leerling verzorgende IG verkort

Je wordt opgeleid tot ziekenverzorgende. Je start met een vrijstellingstraject van maximaal vier maanden om te bepalen welke competenties je nog dient te behalen. Je wordt – afhankelijk van je vrijstellingen – geplaatst in het tweede of derde leerjaar. Je gaat één dag per week naar school en loopt stage in onze verzorgings- en verpleeghuizen. Je werkt dan minimaal twintig uur in de praktijk. Als gediplomeerd ziekenverzorgende werk je zelfstandig, je bent klantgericht en luistert naar de cliënt. Je zorgt voor het lichamelijke en geestelijke welbevinden van de cliënt door de dagelijkse verzorging.

Meer informatie

Voor de opleiding verzorgende IG regulier, verzorgende IG verkort en verpleegkundige niveau 4 en niveau 6 geriatrie/gerontologie kun je contact opnemen met onze opleidingscoördinatoren Rita van Ettekoven of Manuela Mulders via opleidingenthuis@zuyderland.nl

Deze opleidingen worden niet aangeboden door Zuyderland Academie, maar gaan rechtstreeks via Zuyderland Zorgcentra.