Ga naar hoofdinhoud

Wenckebach Symposium 2023

Schrijf je nu nog in voor het Wenckebach symposium op vrijdag 13 oktober 2023 voordat het te laat is!
Een interessante dag met o.a. Ernst Kuipers, Niek van del Adel en Patrick Deckers.

Alle geïnteresseerden zijn uitgenodigd om dit symposium bij te wonen.

Na een geslaagd Wenckebach symposium met intrigerende afsluiting afgelopen jaar, hopen we u de komende editie weer een gevarieerd leerzaam programma te bieden. Naast een breed aanbod in workshops, zal “Verandering in de zorg” het overkoepelende thema zijn. We staan samen aan de vooravond van grote veranderingen om de huidige zorg toekomstbestendig te maken.

Als eerste plenaire spreker zal Niek van Adel, ook wel Mr. Featherforce, u daarom op basis van zijn eigen ervaringen als patiënt, inspireren hoe om te gaan met verandering. Hierbij spelen werken aan veerkracht, aanpassingsvermogen en veranderbereidheid een belangrijke rol.

Patrick Deckers, orthopedisch chirurg, is voorzitter van Caring Doctors, een snel groeiende organisatie van zorgprofessionals die zich inzetten voor de noodzakelijke transitie naar een hoofdzakelijk plantaardig voedselsysteem; voor mens, dier en natuur. Hierbij volgen ze de wetenschap van het IPCC en EAT Lancet rapport. De organisatie zit bij meerdere cure en care instellingen al aan tafel om de transitie voor personeel- en patiëntenkeukens toe te lichten, te ondersteunen en te versnellen. Ook is er een inmiddels een adviserende rol naar de landelijke en provinciale politiek. In zijn presentatie licht Patrick de urgentie toe van de voedseltransitie, hoe de huidige stand van zaken is in zorgland en welke stappen we gezamenlijk kunnen nemen om tot een duurzaam en gezond voedselsysteem te komen.

We hopen met dit mooie programma u op 13 oktober te mogen verwelkomen op de 32e editie van het Wenckebach symposium. Een goede plek om elkaar te ontmoeten en iedereen is welkom; huisartsen, specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, bedrijfsartsen, verzekeringsgeneeskundigen, GGD-artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en arts-assistenten.

We kijken er naar uit er samen een geslaagd symposium van te maken. Na afloop van het programma bent u van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje deze dag samen af te sluiten.

Namens de Wenckebach commissie,

Janneke Kessels, dermatoloog
Emy Vankan, gynaecoloog