Ga naar hoofdinhoud

Uitreiking Cees Sterk Prijs 2022

Verbeteren doe je samen!

Vele Zuyderlanders werken dagelijks aan verbeteringen om de patiënt en cliënt de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Met oog voor de kleine dingen die het verschil maken, passend bij de visie van Zuyderland: ’De zorg van je leven’ vormgeven vanuit de 3 kernwaarden; met aandacht – in samenhang en verfrissend alledaags.

De Cees Sterk Prijs is vernoemd naar voormalig bestuurder Cees Sterk, van Zuyderland. Met de prijs wilt hij deze kleine, laagdrempelige, goede verbetervoorbeelden, dicht bij de patiënt/cliënt,  stimuleren, verder ontwikkelen en verspreiden binnen Zuyderland.

Denk hierbij ook aan concrete verbeterinitiatieven op de afdeling als gevolg van Continu Verbeteren of het opzetten van een zorgpad.

De focus van de Cees Sterkprijs ligt op laagdrempelige, kleine initiatieven, genomen door zorgprofessionals, die zij (dagelijks) in praktijk brengen tijdens het directe contact met de (kwetsbare) oudere patiënt en die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zorg en het welzijn van de (kwetsbare) oudere patiënt in ons ziekenhuis.

Voor de Cees Sterk prijs is een geldbedrag van €5.000,- beschikbaar gesteld door de afdeling Kwaliteit en Veiligheid.

Top 5 initiatieven is bekend!

Na veel wikken en wegen heeft de jury een keuze kunnen maken uit de ingediende initiatieven. De volgende onderwerpen zullen nader worden toegelicht in een 3 minuten durende pitch op 11 november:

  1. Persoonlijke condoleance kaart voor de poli reumatologie
  2. Waakmand op de GRZ
  3. Ontslagenvelop Zuyderland
  4. Complementaire zorg in het VOC
  5. Herkennen patiënt met slikproblemen

Naast de pitches gaan we ook, voor de 1e keer binnen Zuyderland, samen kijken naar de Film ‘Sjeemte’. Een korte Nederlandse speelfilm over laaggeletterdheid. Om vervolgens samen met jullie de discussie aan te gaan over dit onderwerp.

Wil je de pitches van de top 5 initiatieven en de inspirerende Keynote sprekers niet missen? Schrijf je dan nu in voor het bijwonen van de prijsuitreiking op vrijdag 11 november 2022.

Start programma 10:00 uur
Locatie: Auditorium Sittard-Geleen