'Luisteren doet ze niet altijd, maar of dat daar aan ligt?'

Lees het hele verhaal

Nafthalie Degreef

Keel- neus- en oorheelkunde (KNO)

‘Luisteren doet ze niet altijd even goed’ besluit Melissa, ‘maar of dat daar aan ligt?’

Nafthalie Degreef (2) is regelmatig ziek. Daarom adviseert de huisarts om een bezoek te brengen aan de KNO-arts. Het meisje ziet er stralend uit in haar ‘Frozen’ t-shirt dat ze vol trots showt . Nafthalie wiebelt in de wachtkamer op haar stoel. Uit verveling gaat ze op onderzoek uit in de tas van Samantha, een vriendin en buurvrouw van haar moeder, die vandaag ook is meegekomen.

Een deur gaat open en een man in een witte jas roept haar naam. Met haar moeder Melissa loopt ze naar de arts. Nafthalie beantwoordt verlegen zijn high five-gebaar door met haar handje zacht op zijn hand te slaan. Samantha mag ook mee naar binnen. In de ruimte staat een grote stoel die veel te groot is voor een twee-jarige. Als Melissa vraagt of ze bij Samantha op schoot wil zitten, knikt ze. ‘Nu moet je heel erg stil zitten zodat ik goed in je neus en mond kan kijken’ zegt de dokter. Samantha houdt voor de zekerheid haar hoofdje vast als Nafthalie haar mond, zo ver als ze kan, open doet. Zodra de arts klaar is, springt Nafthalie op de grond en loopt ze snel naar haar moeder. ‘Hoort Nafthalie de laatste tijd minder goed?’ vraagt de arts. Melissa en Samantha lachen hartelijk. ‘Luisteren doet ze niet altijd even goed’ besluit Melissa, ‘maar of dat daar aan ligt?’
Nafthalie krijgt het gelach niet mee, want ze is druk bezig een mooie sticker uit te zoeken. Ze heeft goed haar best gedaan.