direct contact

Direct contact

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen boven de 30 jaar. Eén op de 7 vrouwen krijgt er mee te maken. Het patiëntgericht Borstcentrum Zuyd in Sittard-Geleen is er voor iedere patiënt (vrouw én man) met een (verdenking op een) aandoening in de borst. In Borstcentrum Zuyd bent u verzekerd van persoonlijke aandacht, kwalitatief goede zorg en een snelle diagnose inclusief persoonlijk behandelplan.

Borstkanker is een vorm van kanker die zich ontwikkelt in het borstweefsel. De ziekte treft meestal vrouwen, hoewel mannen het eveneens kunnen krijgen. Een ander woord voor borstkanker is mammacarcinoom. Borstkanker kan overal in de borst ontstaan en wordt onderverdeeld naar de plek waar het ontstaat.

Verwezen naar Borstcentrum Zuyd?

Bekijk deze animatie voor uitleg wat u kunt verwachten.

 • Borstcentrum Zuyd

  Borstcentrum Zuyd op locatie Sittard-Geleen is gespecialiseerd in de zorg rondom aandoeningen aan de borst. Een team van ervaren specialisten en verpleegkundigen staat dagelijks klaar voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker en goedaardige borstaandoeningen. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Zorg binnen een uniek concept, waarbij onze patiënt écht centraal staat.

 • Een gastvrije omgeving

  Borstcentrum Zuyd kenmerkt zich als een veilige en gastvrije omgeving voor u en uw naasten. Onze gastvrouwen zorgen voor een persoonlijke ontvangst in de speciale wachtkamer. Het gevoel van privacy vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom zijn alle ruimtes zo ingericht dat alle onderzoeken met volledige privacy en in alle rust kunnen worden uitgevoerd.

 • Ervaring

  Alle specialisten werkzaam in Borstcentrum Zuyd zijn gespecialiseerd in borstkanker. Ons team heeft daardoor veel kennis en expertise op dit gebied. Dit komt de kwaliteit van zorg ten goede. Borstcentrum Zuyd ontvangt jaarlijks 2.000 nieuwe patiënten, waarvan ruim 400 patiënten de diagnose borstkanker krijgen. In het Borstcentrum is de zorg rondom onze patiënt georganiseerd. De dagelijkse bespreking van patiënten waar alle betrokken specialisten bij aanwezig zijn, is hier een goed voorbeeld van.

 • Snel duidelijkheid

  De ongerustheid bij een aandoening in de borst is vaak groot. Dan wilt u zo snel mogelijk een diagnose met een behandelplan. Na een verwijzing van een uw huisarts kunt u binnen één tot twee werkdagen terecht bij Borstcentrum Zuyd. Hier stellen onze professionals binnen 24 uur een diagnose en wordt, samen met de patiënt, de eventuele behandeling bepaald. Dat is de kracht van Borstcentrum Zuyd

 • Onderzoek

  Zowel de röntgenonderzoeken door de radioloog, de eventueel aanvullende poliklinische onderzoeken en zorg door alle betrokken specialismen als ook een eventuele operatie of behandeling met chemotherapie vinden plaats op locatie Sittard-Geleen. Op vertoon van uw afsprakenkaart of -brief en ná reservering kunt u gebruik maken van gratis taxivervoer tussen de ziekenhuislocaties Heerlen en Sittard-Geleen.

borstcentrumzuyd

Borstcentrum Zuyd - mammacareverpleegkundige