direct contact

Direct contact

Nieuwbouw Glana

Zuyderland is in de zomer van 2017 gestart met de bouw van kleinschalige woonvoorzieningen in Geleen-Zuid. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het leegstaande terrein aan de Lienaertsstraat en vervangt een deel van de verpleeghuisbedden in Glana. Omwonenden zijn 19 oktober geïnformeerd.

Bij de huidige ingang van Glana worden nieuwe centrale voorzieningen gebouwd. Als de nieuwbouw klaar is, kan het voormalig St. Odilia en het nog overeind staande ‘oude ziekenhuisdeel’ worden gesloopt. Daar zitten nu nog twee verpleeghuisafdelingen en ondersteunende diensten. Als alles volgens planning verloopt, beschikt Zuyderland in 2020 over moderne zorgvoorzieningen in een parkachtige omgeving, vandaar de naam Parc Glana.

 • Alles over de plannen

  De nieuwbouw bevindt zich momenteel in de plan- en voorbereidingsfase, maar met de sloop van het ketelhuis (ten behoeve van tijdelijke parkeerplaatsen), net voor de zomer, wordt er al met de eerste werkzaamheden gestart.

  De voorzieningen bestaan uit vijf huisjes waar twee maal zes cliënten gaan wonen en daarnaast nog een huisje waar drie maal zes cliënten gaan wonen. Er is veel contact met buiten, maar ook voldoende privacy. Er komen vier grote parkeerplaatsen op het terrein. Die bieden plaats aan zo’n 285 parkeerplaatsen. Om medewerkers, omwonenden, bewoners en familie goed van de bouw op de hoogte te houden, is er een speciale website gelanceerd.

  1. Planvoorbereiding en planuitwerking / bestemmingsplan
  2. Sloop ketelhuis voornamelijk Tbv tijdelijke parkeerplaatsen
  3. Realisatie 6 woongebouwen in het park
  4. Gebouw Odilia leeg maken middels Interne verhuizing
  5. Gebouw Odilia slopen
  6. Nieuwbouw centraal gebied rondom St. Jansgeleen
  7. Resterende deel van het Park aankleden (deel hiervan is al gebeurd tijdens bouwfase)
/