Ga naar hoofdinhoud

Mijn vrouw en ik zijn heel actief’

‘Ik kom zeker al twintig jaar bij de Trombosedienst. Het is ooit begonnen in het Maaslandziekenhuis in Sittard…..

lees meer

Trombosedienst (Antistollingscentrum)

Het antistollingscentrum (trombosedienst) van Zuyderland Medisch Centrum controleert het bloed van patiënten die bloedverdunners – ook wel antistollingsmiddelen genoemd – moeten slikken.

Deze controle gebeurt bij de Trombosedienst op de locaties Sittard-Geleen en Heerlen. Ook kunt u terecht op een groot aantal bloedafnamelocaties bij u in de regio. Op vaste tijden zijn daar medewerkers van de Trombosedienst aanwezig.

Wat is trombose?
Onder normale omstandigheden stroomt het bloed door de bloedvaten in het lichaam. Op het moment dat er een wond is, moet het bloed stollen totdat de wond dicht is. Soms is het evenwicht in de bloedvaten verstoord en gaat het bloed stollen zonder dat er een wond is. Er ontstaan dan ongewenste bloedstolsels die een bloedvat (gedeeltelijk) kunnen verstoppen. Dit noemen we trombose. Als een stolsel losraakt en een bloedvat op een andere plek in het lichaam blokkeert, dan spreken we van een embolie.

Afsprakenplanner

Zuyderland maakt momenteel gebruik van een afsprakenplanning om de drukte op de bloedafnamepunten zoveel mogelijk te spreiden.
Maak aub digitaal een afspraak via onderstaande button. Lukt dit echt niet, bel dan 088 - 459 4265

Digitale logboek van Portavita

Patiëntportaal

Mijn Zuyderland: op een veilige manier toegang tot je eigen medisch dossier