direct contact

Direct contact

'Volgens mij droom ik écht niet’

Meneer Czerniawski ondergaat vandaag een slaaponderzoek. Hiervoor worden op verschillende plekken op zijn lichaam elektrodes geplakt

Lees meer

Slaap- en snurkcentrum

Het Slaap- en snurkcentrum van Zuyderland Medisch Centrum behandelt en onderzoekt patiënten met slaap- of waakstoornissen. Dit zijn veel voorkomende aandoeningen.

Voorbeelden van slaapproblemen zijn slapeloosheid, overmatig snurken, ademstops, onrustige benen, biologische klok- of ritmeproblemen, slaapwandelen of nachtmerries. Ook als u moeite heeft om overdag wakker te blijven en last heeft van oververmoeidheidsklachten, kan het Slaap- en snurkcentrum u helpen.

Toon meer informatie

Slaapapneu
Een voorbeeld van een aandoening die relatief vaak voorkomt, is het obstructief slaapapneusyndroom. Dit noemen we ook wel OSAS. Deze aandoening heeft een aanzienlijke impact op de algemene volksgezondheid. Bovendien hebben de meeste slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen een ongunstig effect op de verkeersveiligheid en op de waakzaamheid tijdens het werk. Het is daarom van groot belang om op een efficiënte en zorgvuldige wijze een tijdige diagnose te stellen. Hierna starten we zo snel mogelijk een adequate behandeling.

Voor een bezoek aan het Slaap- en snurkcentrum kunt u binnen Zuyderland Medisch Centrum terecht op de locaties Sittard-Geleen en Heerlen. Het Slaap- en snurkcentrum werkt nauw samen met andere disciplines zoals Longgeneeskunde, Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) en met de afdelingen Neurologie en Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA).

Bekijk ook de video's van het slaap- en snurkcentrum

Naar de newsroom
 • Afspraak maken en contact

  U kunt op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur bellen met:
  KNO: 088 – 459 9709
  Longgeneeskunde: 088 – 459 9706

  Locatie binnen het ziekenhuis
  Hebt u een afspraak?
  U kunt zich voor uw afspraak melden op de begane grond, balie 06.

  Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen
  Slaap- en snurkcentrum – begane grond, balie 06
  Henri Dunantstraat 5
  6419 PC Heerlen
  Tel: 088 – 459 9709

  Routebeschrijving