Dagverpleging Heerlen
Begane grond, vleugel B
Dagverpleging Sittard-Geleen
Oost 33
Dagverpleging Sittard-Geleen
Oost 31
- Zuyderland
- Specialismen en afdelingen
- Dagverpleging
Dagverpleging
Afspraak & Contact
Wilt u een afspraak maken of bent u verhinderd? Dan kunt u contact met ons opnemen.
Locaties
Bereikbaar op werkdagen van 07:00 – 20:00 uur
Bereikbaar op werkdagen van 07:00 – 20:00 uur
Bereikbaar op werkdagen van 7:30– 20:00 uur
Bereikbaar op werkdagen van 7:00– 20:00 uur
Wanneer u naar Zuyderland Medisch Centrum komt voor een kortdurende ingreep, behandeling of een onderzoek, waarbij geen overnachting nodig is, dan verblijft u op de afdeling Dagverpleging.
Deze afdeling is er voor patiënten die gedurende een aantal uren tot een hele dag worden opgenomen. Zij krijgen die dag een behandeling of ingreep en gaan meestal dezelfde dag weer naar huis. U wordt opgenomen voor het specialisme waarvoor u op het spreekuur bent geweest. Deze specialist is verantwoordelijk voor uw medische behandeling.
Zuyderland Medisch Centrum heeft op twee locaties een afdeling Dagverpleging: in Sittard-Geleen en Heerlen.
U kunt zich voor uw afspraak rechtstreeks melden op de betreffende dagverpleging.
Locatie Heerlen
Dagverpleging B – begane grond, vleugel B
Locatie Sittard
Meldpunt Oost 31 of Oost 33 derde verdieping.
Met uw behandelend arts hebt u afgesproken dat u binnenkort wordt opgenomen op de afdeling Dagverpleging. Op de dag van behandeling, ingreep of onderzoek meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de afdeling Dagverpleging B-vleugel (Heerlen) of bij de afdeling Oost 31 of Oost 33 (Sittard-Geleen).
Planning
Wij streven ernaar de behandeling of ingreep zo snel mogelijk na aankomst te laten plaatsvinden. Hiervoor is een planning gemaakt. Dat betekent dat u volgens de gemaakte planning wordt geholpen en niet op volgorde van binnenkomst. Ook kan het voorkomen dat u later geholpen wordt dan aanvankelijk de bedoeling was. Bijvoorbeeld omdat er een spoedoperatie tussenkomt.
Begeleider
Begeleiding is enkel toegestaan op Oost 33 vanwege het gebruikmaken van één persoonskamers. Op de andere afdelingen begeleiding alleen op indicatie.
Duur van de opname
De duur van de opname is afhankelijk van het verloop van het onderzoek of de behandeling en eventuele spoed ingrepen tussendoor.
Op de afdeling Dagverpleging verblijven patiënten van alle specialisme zoals internisten, neurologen en chirurgen. U kunt hier bijvoorbeeld liggen voor een ruggenprik, een antibioticakuur en een chirurgische ingreep.
Dagverpleging oost 31: hier worden patiënten verpleegd uit de volgende disciplines- Cardioversie -puncties-medicatie toediening -onderzoeken en testen – bloedtransfusie en aderlating
Dagverpleging Oost 33 locatie Sittard-Geleen: hier worden patiënten verpleegd uit de volgende disciplines.
- Snijdende disciplines
Dagverpleging B-vleugel Heerlen: hier worden patiënten verpleegd uit de volgende disciplines.
- Longonderzoek
- POK (poliklinische operatiekamer)-operatiekamers
- Snijdende disciplines
Op de afdeling Dagverpleging wordt gemengd verpleegd. Dat betekent dat er mannen en vrouwen op de afdeling zijn opgenomen. Als het nodig is kunt u zich omkleden: dagverpleging Oost 31 locatie Sittard/Geleen heeft een garderoberuimte met afsluitbare lockers. Dagverpleging oost 33 locatie Sittard/Geleen heeft een-persoonskamers met niet afsluitbare garderobekast. Dagverpleging Locatie Heerlen B-vleugel heeft een afsluitbare garderobekast op de unit.
Voordat u op de afgesproken dag naar het ziekenhuis komt, moet u met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder vindt u een lijst met aandachtspunten:
Indien u voor de behandeling, ingreep of het onderzoek nuchter moet blijven, kunt u in de brochure Anesthesie, die u hebt gekregen op de polikliniek Anesthesie, lezen hoe lang van tevoren u niet meer mag eten en/of drinken.
- Als u geneesmiddelen gebruikt, neemt u deze ’s morgens vóórdat u naar het ziekenhuis vertrekt gewoon met een slok water.
- Wanneer u medicijnen die de bloedsuiker regelen en/of bloedverdunnende (antistollings-)middelen gebruikt, dient u vóóraf overleg te plegen met uw specialist/huisarts over hoe deze te gebruiken. Neem deze medicatie mee naar het ziekenhuis. Voor diabetespatiënten is het van belang dat u de prikpen en bloedglucosemeter meeneemt.
- Het is raadzaam om 24 uur vóór en 24 uur na de behandeling niet te roken en géén alcohol of andere drugs te gebruiken.
- Breng geen waardevolle zaken zoals geld, horloge of sieraden mee naar het ziekenhuis. U kunt er enkele uren niet zelf op letten. Bij verlies of diefstal kunnen noch het ziekenhuis noch medewerkers aansprakelijk worden gesteld.
- Het gebruik van make-up en nagellak is niet toegestaan. Voor controle op een goede doorbloeding kijkt men naar uw nagels van handen én voeten.
- Neem de dag vooraf thuis een douche of bad.
- Het is aan te bevelen om de eerste nacht na de operatie niet alleen thuis te zijn. Regelt u daarom tijdig dat er iemand bij u kan zijn.
- Geef de verpleegkundige op de afdeling dag opname het telefoonnummer van een contactpersoon (familie, buren) door.
- De eerste 24 uur na de ingreep mag u niet zelf aan het verkeer deelnemen (autorijden, fietsen, brommer- of scooter rijden). Door de nawerking van medicijnen kan het zijn dat u niet helemaal helder reageert. Iemand moet u dan komen ophalen. Regel dit van tevoren en geef het telefoonnummer door aan de verpleegkundige.
- Neem uw afsprakenkaartje mee.
- Het is raadzaam om iets te lezen mee te brengen.
Belangrijk
Voelt u zich op de dag van behandeling ziek? Neem dan contact op met de afdeling Dagverpleging waar u wordt opgenomen.
Zuyderland Medisch Centrum
Dagverpleging Heerlen B-vleugel: 088 – 459 77 66
Dagverpleging Sittard/Geleen Oost 31: 088 – 459 38 00
Dagverpleging Sittard/Geleen Oost 33: 088 – 459 35 00
Komt u voor een operatie, dan krijgt u een OK-hemd aan. U kunt uw badjas over het OK-hemd aantrekken. Hierna begeleidt de verpleegkundige u naar uw bed of behandelstoel. Hier bevinden zich enkele Ipads waar u gebruik van kan maken.. Ook mag u gebruik maken van uw mobiele telefoon.
Na de operatie
Na de operatie wordt u tijdelijk naar de Recovery (uitslaapkamer) gebracht. Ook wanneer u geen volledige narcose heeft gehad, wordt u voor korte tijd naar deze afdeling gebracht. De anesthesist beoordeelt wanneer u terug kunt naar de Dagverpleging.
Afspraak & Contact
Wilt u een afspraak maken of bent u verhinderd? Dan kunt u contact met ons opnemen.
Locaties
Bereikbaar op werkdagen van 07:00 – 20:00 uur
Bereikbaar op werkdagen van 07:00 – 20:00 uur
Bereikbaar op werkdagen van 7:30– 20:00 uur
Bereikbaar op werkdagen van 7:00– 20:00 uur
Dagverpleging B Heerlen
Begane grond, vleugel B
Dagverpleging Sittard
Oost 33
Dagverpleging Sittard
Oost 31
Patiëntportaal
Mijn Zuyderland: op een veilige manier toegang tot je eigen medisch dossier