direct contact

Direct contact

Borstcentrum Zuyd

alle zorg rondom borstkanker

Borstcentrum Zuyd verenigt alle zorg rondom aandoeningen aan de borst. Zowel de röntgenonderzoeken door de radioloog, de eventueel aanvullende poliklinische onderzoeken en zorg door alle betrokken specialismen als ook een eventuele operatie of behandeling met chemotherapie vinden plaats op locatie Sittard-Geleen. Borstcentrum Zuyd is het grootste centrum voor borstkanker in Limburg en ziet jaarlijks 2.000 patiënten.

Alle specialisten werkzaam in Borstcentrum Zuyd zijn gespecialiseerd in borstkanker. Ons team heeft daardoor veel kennis en expertise op dit gebied. Dit komt de kwaliteit van zorg ten goede. In het borstcentrum hebben we gekozen de zorg rondom onze patiënt te organiseren. De dagelijkse bespreking van patiënten waar alle betrokken specialisten bij aanwezig zijn, is hier een goed voorbeeld van. Dit resulteert in korte toegangstijden, snelle uitslagen, waar mogelijk zo veel mogelijk afspraken op één dag en een zo aangenaam mogelijk verblijf in onze wachtkamer.

Wist u dat.. patiënten sinds kort gebruik kunnen maken van gratis vervoer tussen de twee ziekenhuislocaties Sittard-Geleen en Heerlen?

Toon meer informatie

Chirurg-oncoloog Yvonne Vissers
‘In ons centrum kunnen we de meeste patiënten met een verdenking op borstkanker binnen twee werkdagen een volledige uitslag met een behandelvoorstel aanbieden. Overigens blijkt 70 % van de verwezen patiënten na onderzoek geen kanker te hebben. Elke dag vindt een overleg plaats tussen alle betrokken specialisten waarbij we samen beslissen wat voor deze patiënt ons advies voor de beste behandeling is. De patiënt, samen met haar partner en naasten, beslist uiteindelijk welke behandeling het beste bij haar past. Dit kan een zeer emotioneel proces zijn met veel vragen over wat de uitslag en de voorgestelde behandeling betekenen. Tijdens de gesprekken nemen we uitgebreid de tijd om alle opties en consequenties te bespreken.’

Sneldiagnostiek
Binnen het Borstcentrum bieden wij sneldiagnostiek aan. Dit betekent dat u bij een verwijzing door uw huisarts of via het Bevolkingsonderzoek binnen twee werkdagen terecht kunt. In veel gevallen kunnen wij u dezelfde dag nog de uitslag geven, maar vrijwel alle patiënten krijgen de volgende werkdag de volledige uitslag en een behandelplan. Zo is de periode met onzekerheid over de uitslag zo kort mogelijk.

 

  • Oncologisch Netwerk Zuid Oost Nederland (OncoZON)

    Zuyderland is aangesloten bij OncoZON; het nieuwe oncologienetwerk van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden.

    Uniek is dat alle instellingen contractueel hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is. Deelname aan OncoZON is niet vrijblijvend. Partners laten zien wat ze doen en houden zich aan de afspraken. Zo garanderen wij de goede naam van ons netwerk.

    De klinieken aangesloten bij Oncozon zijn – in alfabetische volgorde – Catharina ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis, Laurentius ziekenhuis, Maastricht UMC+, Maastro Clinic, Máxima Medisch Centrum, SJG Weert, St. Anna ziekenhuis, VieCuri Medisch Centrum en Zuyderland.

Borstcentrum Zuyd - mammacareverpleegkundige

Borstkanker

Borstkanker is een vorm van kanker die zich ontwikkelt in het borstweefsel. De ziekte treft meestal vrouwen, hoewel mannen het eveneens kunnen krijgen. Een ander woord voor borstkanker is mammacarcinoom.

Borstkanker kan overal in de borst ontstaan en wordt onderverdeeld naar de plek waar het ontstaat. Via onderstaande button komt u op een pagina met meer informatie.

Meer informatie