Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland, volop in beweging

19 jan 2017

Zuyderland is sinds 1 januari 2015 in ontwikkeling om voor u als patiënt beter en sterker te worden. Ons omvangrijke en ingewikkelde fusieproces leidt tot de realisatie van een aantal patiëntgerichte centra waarin alle zorg rondom een ziektebeeld samenkomt. Wij centraliseren bepaalde specialismen op één van onze hoofdlocaties, waardoor medische ingrepen of in Heerlen of in Sittard-Geleen worden uitgevoerd. Diagnostiek, poliklinische zorg en nazorg blijven zoveel mogelijk beschikbaar op al onze ziekenhuislocaties.

Deze verschuivingen betekenen nogal wat. Daarom stelt ieder organisatieonderdeel dat fuseert een plan op. Er is vijf jaar uitgetrokken voor de realisatie van deze plannen. In de zomer van 2015 zijn de eerste stappen gezet in de inrichting van de genoemde patiëntgerichte centra. Wij streven ernaar dat in de resterende drie en een half jaar af te ronden.

Hoe blijft u op de hoogte?
Het is tijd om u mee te nemen in deze plannen en de realisatie ervan. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen. Per plan vertellen wij welke impact het heeft op u en anderen in de regio, en wanneer het plan van start gaat. Deze informatie staat op een speciale pagina op onze website: www.zuyderland.nl/verschuivingen-zorg. U kunt het ook vinden via www.zuyderland.nl > Ziekenhuis > Patiënt en Bezoeker > Verschuivingen van zorg.  Zo kunt u lezen wanneer het u uitkomt.