Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland vaccineert vanaf zaterdag medische hoog-risicogroepen

26 mrt 2021

Zuyderland Medisch Centrum start komend weekend op locatie Sittard-Geleen met het COVD-19 vaccinatieprogramma voor medisch geprioriteerde patiënten. Het betreft de zogenaamde groep ‘medische hoog-risicogroepen’. Ziekenhuizen zoals Zuyderland organiseren dit programma samen met het RIVM, NVZ, NFU en LNAZ.

In totaal zijn er meer dan 1500 patiënten uitgenodigd om een vaccinatie van Moderna te komen halen. Specifiek gaat het om patiënten met een hematologische maligniteit (bepaalde bloedkankers), patiënten die dialyseren of op korte termijn moeten gaan dialyseren, patiënten na orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie en patiënten met een ernstige aangeboren afweerstoornis. Die doelgroepen zijn bepaald door het RIVM. Patiënten die in aanmerking komen voor het vaccinatieprogramma binnen Zuyderland hebben allemaal een brief ontvangen. Overige medische risicogroepen ontvangen een oproep via de huisarts.

Meer informatie over de indeling van risicogroepen is ook te vinden op de website van het RIVM. Op deze handige poster van het RIVM krijgt u in één oogopslag een beeld van wat de vaccinatie tegen corona inhoudt.