Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland sluit ook contract met VGZ; nog in onderhandeling met Menzis over 2019

24 dec 2018

Update 25 januari
Recentelijk heeft Zuyderland ook met verzekeraar Menzis een contract gesloten.

Zuyderland vindt het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent als je overweegt om over te stappen naar een andere polis bij je huidige of een andere verzekeraar. Op dit moment hebben de volgende verzekeraars over 2019 een contract gesloten met Zuyderland: CZ, VGZ (niet voor Zekur polis), Zilveren Kruis (niet voor de Basis Budget polis), ONVZ, Zorg & Zekerheid, Eno, DSW, Caresq en ASR. Deze verzekeraars vergoeden jouw behandeling binnen Zuyderland in 2019 volledig, zodat je niet wordt geconfronteerd met eigen bijdragen / bijbetalingen (bovenop het eigen risico).

Zuyderland en VGZ hebben inmiddels ook een contract afgesloten voor 2019. Belangrijk is om te vermelden dat VGZ voor specifieke aandoeningen (staar (cataract), een heup- of een knievervanging, liesbreuk en enkele electieve KNO-aandoeningen) een afspraak heeft gemaakt. Die afspraak kan er toe leiden dat voor VGZ-verzekerden met een van deze specifieke zorgvragen in de tweede helft van 2019 langere wachttijden ontstaan. Mocht de situatie zich voordoen, dan is die niet van toepassing op Spoedzorg en Kinderen.

Wanneer het ziekenhuis geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan brengt Zuyderland de zogenaamde passantenprijs bij je in rekening. Deze rekening dien je te voldoen aan Zuyderland. Vervolgens kun je deze indienen bij je zorgverzekeraar en krijg je (een deel van) de behandeling vergoed.

Budgetpolissen
Voor de budgetpolissen van verzekeraars VGZ (Zekur polis) en Zilveren Kruis (basis budget polis) is voor het jaar 2019 geen contract voor planbare zorg afgesloten. De effecten voor jouw als patiënt kunnen in dat geval groot zijn. Keuze voor een van deze twee budgetpolissen kan betekenen dat jij als patiënt een aanzienlijk deel van de ziekenhuisfactuur zelf moet betalen.

Wil je niet geconfronteerd worden met dergelijke extra bijbetalingen voor uw behandeling binnen Zuyderland, dan doe je er goed aan om te bepalen of een andere (budget)polis niet geschikter voor je is. Je kunt jouw huidige polis nog tot en met 31 december 2018 opzeggen, en tot en met 31 januari 2019 overstappen naar een andere polis bij je huidige of andere verzekeraar.

*Onder Menzis vallen Anderzorg, Hema, Menzis, PMA
*Onder VGZ vallen Univé, SZVK, ZEKUR, Zorgzaam verzekerd, VGZ, MVJP, Aevitae (VGZ), IZZ, IZA en UMC