Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland ontvangt opnieuw Spatader- en Vaatkeurmerk

08 nov 2018

Ook dit jaar heeft Zuyderland Medisch Centrum het Spataderkeurmerk ontvangen. Het keurmerk van Harteraad helpt patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden.

In Nederland wordt op 251 locaties spataderzorg geboden. 158 van deze locaties hebben dit jaar het Spataderkeurmerk van Harteraad behaald (63%).

Behandelingen en wachttijd
De website van Harteraad geeft dit jaar bovendien informatie over de aantallen behandelingen die de behandelcentra doen en de eventuele wachttijd. Harteraad vindt het belangrijk dat mensen met spataderen weten welke ziekenhuizen zich specialiseren in de behandeling en goede spataderzorg leveren. Voor de analyse wordt gebruik gemaakt van openbare kwaliteitsgegevens die behandelcentra verplicht zijn om aan te leveren. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Het Spataderkeurmerk 2018 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Vaatkeurmerk
Ook het Vaatkeurmerk 2018 is weer toegekend aan Zuyderland. Hiermee benadrukt het ziekenhuis opnieuw de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van bijvoorbeeld etalagebenen (perifeer arterieel vaatlijden), aneurysma en halsslagadervernauwing.

Op de foto: links dr. Atilla Krasznai,  in het midden verpleegkundig specialist  Anouk Dahlmans en rechts dr. Joost van de Kleij.