Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland neemt eerste woningen Parc Glana in gebruik

17 jun 2021

Zuyderland heeft vandaag de eerste vier woningen in Parc Glana in Geleen in gebruik genomen.  In totaal zijn 54 bewoners van het naastgelegen zorgcentrum  naar hun nieuwe woning in het park verhuisd. Een belangrijke mijlpaal in dit omvangrijke project.

Zuyderland en Wonen Zuid realiseren in het park aan de Liennaertsstraat negen zorgwoningen voor mensen met dementie en ouderen die vanwege lichamelijke beperkingen extra zorg nodig hebben. Honderdvierentwintig ouderen gaan daar wonen in kleinschalige woonvormen en kunnen genieten van de parkachtige omgeving. Dankzij de inzet van nieuwe technologie en de aanleg van natuurlijke afscheidingen kunnen ook bewoners met dementie zich vrij in het park bewegen. Dat is uniek in Nederland.

Nieuw gebied wonen en zorg
Aan de Lienaertsstraat ontstaat de komende jaren een geheel nieuw gebied voor wonen en zorg. Naast negen zorgwoningen ligt er in het park aan het einde van het jaar ook een nieuw hospice. Het bestaande zorgcentrum Glana gaat bovendien flink op de schop. Een gedeelte wordt gerenoveerd. Een ander deel, in de omgeving bekend als Sint Odilia, en het naastgelegen bestaande hospice worden gesloopt. Op het terrein dat vrij komt, wordt nieuwbouw gerealiseerd met een restaurant, een winkel en bijvoorbeeld een kapper. De verwachting is dat het gebied rond 2025 klaar is.

  • Meer info over dit project vind je hier…