Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland neemt deel aan Reanimatie-estafette Limburg

22 sep 2019

De afdeling Cardiologie neemt op vrijdag 27 september deel aan de Reanimatie-estafette Limburg. Deze wordt van 09.00 tot 17.00 uur gehouden bij het beroepscollege Holz in Kekrade. De doelstelling van deze dag is aandacht vragen voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen, zodat reanimeren op langere termijn gewaarborgd blijft.

Op de dag van de reanimatie-estafette reanimeren elk uur diverse teams op oefenpoppen. De teams zijn wisselend van samenstelling. Elk team wordt bemand door verschillende deelnemers, zoals politici, bestuurders, leerlingen, studenten geneeskunde, docenten en professionele hulpverleners (ambulancehulpverleners, politie, brandweer of huisarts). Elk half uur wisselen nieuwe teams elkaar af om de estafette op gang te houden.

Behalve het reanimeren wordt op deze dag ook veel aandacht geschonken aan het werk van professionele hulporganisaties/-verleners (artsen, verpleegkundigen, brandweer, politie), hartveiligheid en gezonde leefstijl. Ook vinden er voorlichtingsactiviteiten plaats over de werking van het hart en wordt er een speciale informatiemarkt ingericht. Kijk voor meer informatie op de website van de Reanimatie-estafette Limburg: www.reanimatie-estafette.nl.