Ga naar hoofdinhoud

‘Zuyderland in beweging’ TV-serie bij Omroep Bie Os

05 sep 2019

Lokale Omroep Stein en Streekomroep Start (Sittard-Geleen) fuseren samen tot de nieuwe streekomroep ‘Bie Os’. De eerste gezamenlijke productie wordt een 25-delige TV-serie over Zuyderland Care. De eerste uitzending is aanstaande woensdag 4 september om 19.00 uur.

Driewekelijks op woensdagavond, tot en met januari 2021, toont Zuyderland Care – Zorgcentra, Thuiszorg, Huishoudelijke Hulp en JGZ – een eigentijdse visie op zorg en wat dit voor de inwoners van de Westelijke Mijnstreek betekent. Leidraad van de TV-serie vormt de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Hof van Serviam in Sittard-Centrum.

De serie geeft tot de inhuizing in januari 2021 een uitgebreid en informatief van alle activiteiten van Zuyderland Care. In de eerste aflevering spreken Roel Goffin (lid Raad van Bestuur Zuyderland) en Janine Godderij (bestuurder ZoWonen) over de visie achter de bouw van Hof van Serviam. Later volgen er nog interviews met o.a. de architect, gemeente Sittard-Geleen, medewerkers en cliënten van Zuyderland.