Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland GGz zet alle afspraken in verband met Corona om naar telefonische afspraken

16 mrt 2020

Net als de rest van Nederland volgt Zuyderland GGz de adviezen van het RIVM om verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Vanaf vandaag zetten we daarom alle contacten tussen cliënten en medewerkers om in contacten via de telefoon of via beeldbellen. Op het moment dat u een afspraak heeft, wordt u gebeld door uw behandelaar op het telefoonnummer wat bij ons geregistreerd staat. Samen met uw behandelaar maakt u afspraken over uw behandeling en wat daarvoor nodig is.
Mocht het toch noodzakelijk zijn dat we u persoonlijk zien dan kan dat op een andere locatie zijn dan in het ziekenhuis van Sittard-Geleen of Heerlen. Mocht u verkouden zijn, hoesten, of koorts hebben, dan bespreken we met u de bijbehorende maatregelen.

We zijn genoodzaakt al onze groepsbehandelingen, dagbesteding, dagbehandeling, Steunpunt LIV activiteiten en de inloopvoorzieningen stop te zetten. Dit duurt tenminste tot en met 31 maart. We proberen alle deelnemers er persoonlijk van op de hoogte te stellen. Daar waar nodig zal uw vaktherapeut en/of behandelaar met u contact opnemen over het verdere verloop.

In navolging van het Zuyderland brede beleid is tot en met 31 maart onze kliniek gesloten voor bezoek. Dit betreft zowel de kliniek in Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen, als ook het hostel in de binnenstad van Sittard. Wij realiseren ons heel goed dat dit veel vraagt van de mensen die opgenomen zijn, maar ook van de naastbetrokkenen. Wij bekijken individueel hoe we het contact met het thuisfront zo goed mogelijk kunnen vormgeven, bijvoorbeeld telefonisch of via beeldcontact.

Wij beseffen ons dat deze maatregelen van alle betrokken partijen veel vragen. Wij zullen er zoveel mogelijk aan doen om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze stellen aan uw behandelaar of via het algemeen nummer van Zuyderland GGz: 088 459 93 93. Hebt u een meer algemene vraag over Corona, gerelateerd aan Zuyderland, dan kunt u de Zuyderland Corona informatielijn bellen: 088 459 44 44.